Olaszos tészta, sűrű bazsalikomos-paradicsomszósszal - Ne sajnáld a sajtot róla!
Ha szereted a mediterrán ízeket, a bazsalikomos-paradicsomos tésztát ne hagyd ki!

Olaszos tészta, sűrű bazsalikomos-paradicsomszósszal - Ne sajnáld a sajtot róla!
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bazsalikomos, paradicsomos tészta nagy titka, hogy friss, érett, édes zöldségből készítsd, és hagyd sokáig rotyogni a tűzön. Ha teheted, tálaláskor parmezánnal kínáld. A szószhoz bármilyen tészta illik. Pofonegyszerű, de nem a leggyorsabb recept.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg sajt
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni, ha lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá kevés sót és olajat, majd főzd fogkeményre kilenc-tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.

 

A szószhoz az aprított hagymát és a préselt fokhagymát pirítsd meg kevés olajon. Rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Főzd kis lángon legalább 35-40 percig. Ha túl sűrű a szósz, tégy hozzá kevés vizet. Ha édesebben szereted, szórj hozzá cukrot. Keverd össze a szószt a tésztával, és sajttal gazdagon megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló