Remegő, barackos túrógombóc
Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem fogsz tudni ellenállni a csábító édességnek.
Igazi osztrák specialitás a sárgabarackos túrógombóc, amely többfogásos ebéd után desszertként, édesszájúaknak pedig főételként is igazi gasztroélményt nyújt.
Barackos túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krémtúró
- 15 db kajszibarack
- 2 tojás
- 6 evőkanál búzadara
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa
- vaj
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A túrót törd át, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal, a búzadarával és egy csipet sóval. Ha a túró túl nedves, egy-két kanállal több dara szükséges hozzá. A jól összedolgozott masszát legalább fél órára tedd a hűtőbe.
Közben mosd meg jó alaposan a barackokat. Ehhez az ételhez a kisebb gyümölcsök a legjobbak. Kóstold meg, ha nem igazán édesek, egy-egy kockacukrot tehetsz a közepükbe. Rövid pihentetés után a túrós masszából nedves kézzel formázz gombócokat úgy, hogy mindegyikbe helyezz egy-egy barackot.
Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, majd ha lobog, rakd bele a gombócokat. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, már készen vannak, de jó, ha még két-három percig a fazékban hagyod őket.
Amíg elkészülnek, olvaszd meg a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Egy szűrő segítségével szedd ki a gombócokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció