Remegő, barackos túrógombóc

Könnyű és elképesztően finom

Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem fogsz tudni ellenállni a csábító édességnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi osztrák specialitás a sárgabarackos túrógombóc, amely többfogásos ebéd után desszertként, édesszájúaknak pedig főételként is igazi gasztroélményt nyújt.

Barackos túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krémtúró
  • 15 db kajszibarack
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • fahéjas porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal, a búzadarával és egy csipet sóval. Ha a túró túl nedves, egy-két kanállal több dara szükséges hozzá. A jól összedolgozott masszát legalább fél órára tedd a hűtőbe.

Közben mosd meg jó alaposan a barackokat. Ehhez az ételhez a kisebb gyümölcsök a legjobbak. Kóstold meg, ha nem igazán édesek, egy-egy kockacukrot tehetsz a közepükbe. Rövid pihentetés után a túrós masszából nedves kézzel formázz gombócokat úgy, hogy mindegyikbe helyezz egy-egy barackot. 

Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, majd ha lobog, rakd bele a gombócokat. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, már készen vannak, de jó, ha még két-három percig a fazékban hagyod őket.

Amíg elkészülnek, olvaszd meg a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Egy szűrő segítségével szedd ki a gombócokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva az igazi.

15876851 4de364dd6509a2549bdfef43c83f17b7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük