Remegő, barackos túrógombóc
Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem fogsz tudni ellenállni a csábító édességnek.
Igazi osztrák specialitás a sárgabarackos túrógombóc, amely többfogásos ebéd után desszertként, édesszájúaknak pedig főételként is igazi gasztroélményt nyújt.
Barackos túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krémtúró
- 15 db kajszibarack
- 2 tojás
- 6 evőkanál búzadara
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa
- vaj
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A túrót törd át, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal, a búzadarával és egy csipet sóval. Ha a túró túl nedves, egy-két kanállal több dara szükséges hozzá. A jól összedolgozott masszát legalább fél órára tedd a hűtőbe.
Közben mosd meg jó alaposan a barackokat. Ehhez az ételhez a kisebb gyümölcsök a legjobbak. Kóstold meg, ha nem igazán édesek, egy-egy kockacukrot tehetsz a közepükbe. Rövid pihentetés után a túrós masszából nedves kézzel formázz gombócokat úgy, hogy mindegyikbe helyezz egy-egy barackot.
Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, majd ha lobog, rakd bele a gombócokat. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, már készen vannak, de jó, ha még két-három percig a fazékban hagyod őket.
Amíg elkészülnek, olvaszd meg a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Egy szűrő segítségével szedd ki a gombócokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva az igazi.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció