Édes barackos gombóc, ahogyan a nagyi csinálja

Használd ki a szezont, és készíts aranyszínű morzsával bevont, édes barackos gombócot. Mindenki imádni fogja!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szilvás gombóc után szabadon készíthetsz más gyümölcsökkel töltött gombócot is, például a nyár nagy slágergyümölcsét, a sárgabarackot is teheted a mesés finomság közepébe.

Porcukorral, vaníliasodóval, esetleg csokiszósszal is isteni, akár főételként, akár desszertként is elkészítheted. Próbáld ki receptünket, nem bánod meg!

Barackos gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás

A krumplit hámozd meg, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Szűrd le róla a vizet, és krumplinyomó segítségével óvatosan törd át. Amikor teljesen kihűlt, add hozzá a lisztet és a tojásokat, és gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, akkor tehetsz hozzá még egy pici lisztet. Végül formálj belőle cipót, és hagyd néhány percig állni.

A sárgabarackot mosd meg, majd egy papírtörlővel itasd le róla a felesleges vizet. Vágd ketté, a magját szedd ki, és tapaszd újra össze. A tésztából csípj ki nagy darabokat, nyomd a közepébe a gyümölcsöt, majd formázd gombóccá, de vigyázz, hogy a sárgabarack ne lógjon ki sehol.

A gombócokat forró vízben addig főzd, míg az aljáról feljönnek a víz tetejére, ezután hagyd, hogy lecsepegjenek. A vajat hevítsd fel, szórd bele a zsemlemorzsát, pirítsd meg, majd forgasd bele a gombócokat. Ha bátor vagy, akár mandula- vagy dióforgácsba is forgathatod őket. Ízlésed szerint fahéjas porcukorral vagy vaníliasodóval is tálalhatod.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük