Ropogós barackos, túrós táska otthon sütve
Ez sokkal finomabb, mint a pékségben
Turbózd fel a hagyományos túrós táskát, keverj a töltelékbe barackot!

Ropogós barackos, túrós táska otthon sütve
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legnépszerűbb péksütemények listáján nálad is előkelő helyen szerepel a túrós táska? Ne mindig a boltban vásárold, süsd meg időnként saját kezűleg. Csak jó minőségű alapanyagokból készítsd, és tégy hozzá barackot is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 őszibarack
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt, és adj hozzá egy evőkanál cukrot. Várd meg, amíg felfut, tehát jelentősen megemelkedik. Ez az élesztő minőségétől függően körülbelül öt-tíz perc. Öntsd a liszthez, add hozzá a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. Jól dolgozd össze a tésztát. Ha elválik az edény falától, takard le, és pihentesd egy órán át. 

Addig a töltelékhez keverd össze a villával megnyomkodott túrót, a tejfölt, a cukrot, a meghámozott, darabokra vágott barackot és a vaníliás cukrot, majd tedd a hűtőbe. Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, és vágd fel körülbelül tízszer tíz centis négyzetekre. Kanalazd mindegyik közepébe a túrós tölteléket. A tészta négy sarkát fogd össze, csavard meg, és formázz batyukat.

Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, mindegyik tetejét kend meg a felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. A batyukat porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük