Remegő barackos túrógombóc
A túrógombóc akkor az igazi, ha remeg. Csempéssz bele barackot!
Ezzel a puha, remegő barackos túrógombóccal legszívesebben degeszre ennéd magad. Ha különlegessé akarod tenni, zsemlemorzsa helyett mandula- vagy dióforgácsba is forgathatod. Porcukorral, vaníliasodóval, esetleg csokiszósszal is isteni.
Barackos túrógombóc
Hozzávalók 20 darabhoz
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg búzadara
- 3 tojás
- csipet só
Töltelékhez
- 20 szem barack
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Forgatáshoz
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A gombóchoz a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel gyúrd össze. Ha jól összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. A barackot mosd meg, csepegtesd le vagy töröld szárazra. Szórd meg cukorral és fahéjjal. Hevíts olajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd aranybarnára. Figyelj oda, mert könnyen megég.
Utána nedves kézzel formázz a masszából gombócokat, és rejts mindegyikbe egy barackot. Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Annyit pakolj bele, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Az edényt időnként rázogasd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha feljönnek a gombócok a víz felszínére, főzd még három-négy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki, alaposan csepegtesd le, majd óvatosan forgasd a pirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsd melegen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció