Remegő barackos túrógombóc

Klasszikus édesség a nagyi konyhájából

A túrógombóc akkor az igazi, ha remeg. Csempéssz bele barackot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a puha, remegő barackos túrógombóccal legszívesebben degeszre ennéd magad. Ha különlegessé akarod tenni, zsemlemorzsa helyett mandula- vagy dióforgácsba is forgathatod. Porcukorral, vaníliasodóval, esetleg csokiszósszal is isteni.

15788927 73c4b4b9dabd984c37396a318f0a8358 wm

Barackos túrógombóc

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 20 szem barack
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Forgatáshoz

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombóchoz a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel gyúrd össze. Ha jól összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. A barackot mosd meg, csepegtesd le vagy töröld szárazra. Szórd meg cukorral és fahéjjal. Hevíts olajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd aranybarnára. Figyelj oda, mert könnyen megég.

Utána nedves kézzel formázz a masszából gombócokat, és rejts mindegyikbe egy barackot. Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Annyit pakolj bele, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Az edényt időnként rázogasd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha feljönnek a gombócok a víz felszínére, főzd még három-négy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki, alaposan csepegtesd le, majd óvatosan forgasd a pirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsd melegen.

15788933 950d66c4f55844dbc7f5dec9ff579edd wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük