Bögrés barackos, málnás kevert süti: ebből bármennyi elfogy
A barackos-málnás kevert süti az egyszerűség jegyében készül, és sok gyümölccsel az igazi.

barackos-malnas-kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért kínlódnál kánikulában bonyolult, krémes, habos desszertekkel, ha a kevert sütik is isteniek? Nem kell izgulnod, hogy megromlik-e, ráadásul nagyon gyümölcsös. A puha tészta hozzávalóit a tejfölöspohárral gyorsan kimérheted. A barack és a málna együtt még ellenállhatatlanabbá teszik a sütit. 

Barackos, málnás kevert süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 db őszibarack
  • 3 db tojás
  • 1.5 bögre cukor
  • 1 bögre ribizli
  • 1 bögre tejföl
  • 0.75 bögre olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a tejfölt, majd dolgozd simára a masszát.
A sütőport vegyítsd a liszttel, és forgasd a tojásos keverékhez. Simítsd a tésztát vajjal kikent, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a cikkekre vágott barackot és a megmosott, lecsepegtetett málnát.
 

Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálalás előtt vágd fel a sütit, és szórd meg porcukorral. 
A habkönnyű málnás sajttortát is villámgyorsan elkészítheted, hisz sütni sem kell. 

Ezt is szeretjük