Olasz rácsos pite házi baracklekvárral: a crostata tésztája fantasztikusan omlós
Az olasz rácsos pite, vagyis a crostata házi baracklekvárral megkenve is abbahagyhatatlanul finom.
Az olaszok rácsos pitéje, a crostata puha, omlós, és bármilyen gyümölcsös töltelékkel nagyon finom. Most próbáld ki a tavalyról maradt házi baracklekvárral!
Baracklekváros crostata
Hozzávalók 8 szelethez
- 45 dkg baracklekvár
- 25 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 nagy csipet só
- 0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá az egész tojást, a tojássárgát, végül a lisztes keveréket. Gyúrd jól össze. Oszd el kétharmad-egyharmad arányban, mindkét bucit csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben egy órát vagy akár egy egész éjszakát. Másnap a nagyobbik adag tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki úgy, hogy el tudd egyengetni egy kör alakú piteformában. A forma szélét is fedd be a tésztával, majd oszd el rajta a baracklekvárt. A kisebb adag tésztát is nyújtsd ki, vágj belőle hosszú csíkokat, és rács alakban helyezd el őket a lekváron. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 20 percig, amíg a tészta szép színt kap.
Hasonló tésztából készül az omlós mandulás-epres linzer, amelyet szintén lekvárral tölthetsz meg.
Omlós, mandulás-epres linzer: eteti magát, olyan finom
Az omlós tésztából készült aprósütemény mindig nyerő választás, érdemes minél nagyobb adagban készíteni, légmentesen zárható dobozban napokig eláll.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció