Olasz rácsos pite házi baracklekvárral: a crostata tésztája fantasztikusan omlós

Az olasz rácsos pite, vagyis a crostata házi baracklekvárral megkenve is abbahagyhatatlanul finom.

Baracklekváros crostata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok rácsos pitéje, a crostata puha, omlós, és bármilyen gyümölcsös töltelékkel nagyon finom. Most próbáld ki a tavalyról maradt házi baracklekvárral!

Baracklekváros crostata

Hozzávalók 8 szelethez

  • 45 dkg baracklekvár
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy csipet
  • 0.5 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá az egész tojást, a tojássárgát, végül a lisztes keveréket. Gyúrd jól össze. Oszd el kétharmad-egyharmad arányban, mindkét bucit csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben egy órát vagy akár egy egész éjszakát. Másnap a nagyobbik adag tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki úgy, hogy el tudd egyengetni egy kör alakú piteformában. A forma szélét is fedd be a tésztával, majd oszd el rajta a baracklekvárt. A kisebb adag tésztát is nyújtsd ki, vágj belőle hosszú csíkokat, és rács alakban helyezd el őket a lekváron. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 20 percig, amíg a tészta szép színt kap.

Hasonló tésztából készül az omlós mandulás-epres linzer, amelyet szintén lekvárral tölthetsz meg.

Omlós, mandulás-epres linzer: eteti magát, olyan finom

Az omlós tésztából készült aprósütemény mindig nyerő választás, érdemes minél nagyobb adagban készíteni, légmentesen zárható dobozban napokig eláll.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük