Piha-puha banános kevert süti mandulával: szétomlik a szádban
Ha több barnulásnak indult banán is van a konyhapultodon, ne késlekedj elkészíteni ezt az egyszerű kevert sütit!


- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
A banán kiváló alapanyag a konyhában, a turmixtól a tortáig számos finomság készülhet belőle. Különféle kevert tésztákba is jól jöhet. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, akkor ezt a receptet imádni fogod. A liszt egy részét helyettesítheted darált mandulával. A banántól pedig még puhábbá válik a tészta, és sokáig nem is szárad ki.
Banános-mandulás kevert süti
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mandula
- 15 dkg cukor
- 3 db banán
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A puha, lágy vajat rakd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a tojásokkal. Tedd hozzá a villával áttört banánt, majd forgasd hozzá a mandulával, sütőporral vegyített lisztet.
Dolgozd simára a masszát, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, és az illata is csábító, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd 10-15 percig, majd vágd fel kisebb szeletekre.
A banánkenyér is kedvelt csemege. A tésztáját sütőtökkel is feldobhatod.
Még több recept