Piha-puha banános kevert süti mandulával: szétomlik a szádban
Ha több barnulásnak indult banán is van a konyhapultodon, ne késlekedj elkészíteni ezt az egyszerű kevert sütit!

bananos-mandulas-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A banán kiváló alapanyag a konyhában, a turmixtól a tortáig számos finomság készülhet belőle. Különféle kevert tésztákba is jól jöhet. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, akkor ezt a receptet imádni fogod. A liszt egy részét helyettesítheted darált mandulával. A banántól pedig még puhábbá válik a tészta, és sokáig nem is szárad ki. 

Banános-mandulás kevert süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mandula
  • 15 dkg cukor
  • 3 db banán
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

 A puha, lágy vajat rakd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a tojásokkal. Tedd hozzá a villával áttört banánt, majd forgasd hozzá a mandulával, sütőporral vegyített lisztet.
Dolgozd simára a masszát, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, és az illata is csábító, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd 10-15 percig, majd vágd fel kisebb szeletekre.
A banánkenyér is kedvelt csemege. A tésztáját sütőtökkel is feldobhatod. 

Ezt is szeretjük