Puha, szaftos banános kuglóf, ami sokáig nem szárad ki: kevert tésztából a legegyszerűbb
Még finomabb és puhább lesz a kuglóf, ha banános tésztából készíted. A kicsit túlérett gyümölcsnek nem is lehetne jobb felhasználási módja.

bananos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuglóf nemcsak azért népszerű sütemény, mert nagyon könnyen elkészül, hanem azért is, mert sokáig eláll. A belekevert banán csak még szaftosabbá teszi ezt a fejedelmi édességet. A tojások szétválasztásakor ügyelj arra, hogy egy csepp sárgája se jusson a fehérje közé, mert akkor már nem lehet habbá verni.

Banános kuglóf

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 3 db érett banán
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd kanalanként adagold bele a cukor felét, és verd tovább, amíg teljesen kemény és fényes lesz. A cukor másik felét keverd habosra a vajjal, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat. A cukros tojássárgához rakd hozzá a tejet és a pépesített banánt. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval. Először a banános tojássárgákat keverd robotgéppel a tojásfehérjéhez, majd szitáld bele a lisztet, de ezt már csak laza mozdulatokkal, fakanállal forgasd hozzá.

Egy kuglófformát vajazz ki, és kanalazd bele a tésztát. Süsd egy órán át 160 fokon, vagy amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha elkészül, még forrón borítsd ki egy tálra, és akkor szeleteld fel, ha már kihűl.
Tálald különleges, fehér csokoládés pudinggal.

Ezt is szeretjük