Puha, szaftos banános kuglóf, ami sokáig nem szárad ki: kevert tésztából a legegyszerűbb
Még finomabb és puhább lesz a kuglóf, ha banános tésztából készíted. A kicsit túlérett gyümölcsnek nem is lehetne jobb felhasználási módja.


- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Gáspár Evelin nem tud elhelyezkedni a szakmájában: tudod, mi a végzettsége?
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
- Többet terem, szebb lesz a gyümölcs, ha így metszed: mutatjuk, hogyan ápold tavasszal a gyümölcsfákat
A kuglóf nemcsak azért népszerű sütemény, mert nagyon könnyen elkészül, hanem azért is, mert sokáig eláll. A belekevert banán csak még szaftosabbá teszi ezt a fejedelmi édességet. A tojások szétválasztásakor ügyelj arra, hogy egy csepp sárgája se jusson a fehérje közé, mert akkor már nem lehet habbá verni.
Banános kuglóf
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 db tojás
- 3 db érett banán
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd kanalanként adagold bele a cukor felét, és verd tovább, amíg teljesen kemény és fényes lesz. A cukor másik felét keverd habosra a vajjal, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat. A cukros tojássárgához rakd hozzá a tejet és a pépesített banánt. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval. Először a banános tojássárgákat keverd robotgéppel a tojásfehérjéhez, majd szitáld bele a lisztet, de ezt már csak laza mozdulatokkal, fakanállal forgasd hozzá.
Egy kuglófformát vajazz ki, és kanalazd bele a tésztát. Süsd egy órán át 160 fokon, vagy amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha elkészül, még forrón borítsd ki egy tálra, és akkor szeleteld fel, ha már kihűl.
Tálald különleges, fehér csokoládés pudinggal.
Még több recept