Puha banános süti kevert tésztából
Légy óvatos a banános kevert sütivel, mert könnyen rákattanhatsz.
Legyen szó hétköznapról, ünnepről, valamilyen eseményről, a banános kevert tészta nem fog csalódást okozni. Akkor is jusson eszedbe ez az édesség, ha a konyhapultodon barnulásnak indulnak a gyümölcsök. Percek alatt összekevered, a sütési idő viszont kicsit hosszabb.
Banános kevert süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 12 dkg vaj
- 3 banán
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Lábosban olvaszd meg a felkockázott vajat, majd keverd hozzá a cukrot, egyenként a tojásokat, a megtisztított, villával pürésített banánt, továbbá a vaníliás cukrot. Végül forgasd össze a lisztes keverékkel, és alaposan dolgozd össze.
Az így kapott tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd egy órán át. Akkor tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha a beleszúrt tűre nem tapad tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni a formában. Hidegen szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció