Ellenállhatatlan banános muffin roppanós diódarabokkal: süss belőle dupla adagot

Az ellenállhatatlan, roppanós diódarabokkal megbolondított banános muffin annyira finom, hogy nem bírod abbahagyni.

bananos-dios-muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van rá időd, készítsd el reggelire a mennyei banános muffint. Így friss, meleg, gyümölcsös süteménnyel kezdheted a napod. A muffin állaga úgy lesz a legselymesebb, ha nem kevergeted túl sokáig a hozzávalókat, majd utána csak viszonylag rövid ideig sütöd, ellenkező esetben könnyen kiszárad.

Banános-diós muffin

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg dióbél
  • 20 dkg cukor
  • 3 db banán
  • 2 dkg barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban villa segítségével törd össze a banánokat, majd fakanállal keverd hozzá a cukrot, a tojást, végül az olajat.

Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat. A diót aprítsd durvára, majd az egyik felét tedd félre, a másik feléhez pedig add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A lisztes-fűszeres keveréket vegyítsd a tojásos masszával. Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és ebben oszd el a tésztát.

A vajat olvaszd fel. A tűzről levéve add hozzá először a barna cukrot, majd az aprított dió másik felét. A keveréket egyenletesen, óvatosan oszd el a muffinokon. Süsd 180 fokon 20-25 percig, majd hagyd kihűlni.
Ha szereted a gyümölcsös süteményeket, ez az isteni ananászos banánkenyér is ízleni fog.

Ezt is szeretjük