Házi bajor zsemlegombóc: az egyik legfinomabb levesbetét
Ha már unod a betűtésztát és a cérnametéltet, bármilyen levest feldobhatsz ezzel a német különlegességgel.

bajor-zsemlegomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsemlegombóc készítéséhez a legjobb választás a szikkadt, lehetőleg előző napi zsemle. A legfinomabb ízt úgy éred el, ha a levesben főzöd. A főzési ideje 25 perc, ezért már a félkész levesbe is nyugodtan beleteheted, így a fűszerek és a zöldségek íze is átjárja. Arra azonban ügyelj, hogy a leves ne forrjon lobogva, inkább csak gyöngyözzön, amikor belekerül a gombóc.

Bajor zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 5 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl víz
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket vágd fel kockákra, és helyezd egy tálba. Locsold meg annyi vízzel, hogy kicsit nedvesek legyenek. Konyharuhával takard le a tálat, és pihentesd 10-15 percig. Amíg a zsemle ázik, aprítsd fel a petrezselymet. Pihentetés után keverd a zsemledarabokhoz a tojást és a fűszereket. Alaposan gyúrd össze. Ha a massza nem akar összeállni, adj hozzá kevés lisztet is. Formálj belőle gombócokat, és helyezd őket a gyöngyöző levesbe. Néha keverj rajta egyet. Főzd 20-25 perc alatt főzd készre a gombócokat.
A húsgombóc is remek választás, ha feldobnád a klasszikus leveseket. 

Ezt is szeretjük