Fejedelmi, baconös-sajtos, sült krumpligombóc: ha egyszerű, de különleges vacsorára vágysz
Olcsó, mégis zseniális recept: a baconös-sajtos krumpligombócot nem bonyolultabb elkészíteni, mint a pürét.

Fejedelmi, baconös-sajtos, sült krumpligombóc: ha egyszerű, de különleges vacsorára vágysz
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Pofonegyszerű partismink, ami tágra nyitja a szemeket: nem tudod elrontani »

Ezért jobb, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót ecset vagy szivacs helyett »

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nem a megszokott levesbetét, és a szilvás gombóc tésztájához sincs sok köze. A mindenféle finomsággal együtt sütött krumpligombóc laktató, ínycsiklandó egytálétel. Ha még fokoznád az élvezetet, locsold meg tejszínnel, tejföllel, és a zöldfűszereket is kedvedre variálhatod. Minden krumplirajongónak muszáj kipróbálnia!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 0.5 db cukkini
  • 0.5 db paprika
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, majd még forrón törd meg. Add hozzá a vaj felét, kevés reszelt sajtot, egy-két evőkanál lisztet, a tojást, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 
 

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Pakold kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A maradék vajat olvaszd fel, locsold meg vele a gombócokat, és öntsd rá a tejszínt is. Szórd meg mindegyiket a megpucolt, apróra vágott, kevés zsiradékban megfuttatott gombával, a cukkinivel, a paprikával, a rozmaringgal, a baconnel és a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük