Fejedelmi, baconös-sajtos, sült krumpligombóc: ha egyszerű, de különleges vacsorára vágysz
Olcsó, mégis zseniális recept: a baconös-sajtos krumpligombócot nem bonyolultabb elkészíteni, mint a pürét.

Fejedelmi, baconös-sajtos, sült krumpligombóc: ha egyszerű, de különleges vacsorára vágysz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez nem a megszokott levesbetét, és a szilvás gombóc tésztájához sincs sok köze. A mindenféle finomsággal együtt sütött krumpligombóc laktató, ínycsiklandó egytálétel. Ha még fokoznád az élvezetet, locsold meg tejszínnel, tejföllel, és a zöldfűszereket is kedvedre variálhatod. Minden krumplirajongónak muszáj kipróbálnia!

Baconös-sajtos krumpligombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 0.5 db cukkini
  • 0.5 db paprika
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, majd még forrón törd meg. Add hozzá a vaj felét, kevés reszelt sajtot, egy-két evőkanál lisztet, a tojást, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 
 

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Pakold kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A maradék vajat olvaszd fel, locsold meg vele a gombócokat, és öntsd rá a tejszínt is. Szórd meg mindegyiket a megpucolt, apróra vágott, kevés zsiradékban megfuttatott gombával, a cukkinivel, a paprikával, a rozmaringgal, a baconnel és a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük