Baconös karfiolrizottó: igazi ínyenc fogás a legegyszerűbben
Ha a sok nehéz, télies fogás után valami könnyebbre vágysz, a karfiolrizottó tökéletes választás. Még kevés bacont is megengedhetsz rá magadnak.

baconos-karfiolrizotto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a változat tökéletes alternatívája az igazi rizottónak. Hús nélkül, kevés fűszerrel, önmagában is felejthetetlen élményt nyújt. Baconnel és sajttal még ízletesebb. Jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a valódi rizottó. Kevés tejszíntől kellemesen krémes lesz.  

Baconös karfiolrizottó

Hozzávalók

  • 1 fej nagyobb karfiol
  • 8 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajtkrém
  • 0.5 bögre tejszín
  • bors
  • olívaolaj
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg jó alaposan, és szedd rózsáira. Vágd kisebb darabokra, de akár az egészet össze is apríthatod robotgépben. Hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a bacont. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg az aprított vöröshagymát. Rakd hozzá a karfiolt, kevergetve süsd egy percig, és öntsd hozzá a sajtkrémmel elkevert tejszínt. Sózd, borsozd, tedd hozzá a préselt fokhagymát. Főzd 10 percig, vagy, amíg a karfiol meg nem puhul. Ha szükséges, önts hozzá vizet. A tetejét szórd meg baconnel és aprított zöldfűszerekkel. 

Az egészséges karfiolt rengeteg módon elkészítheted. Süsd meg fokhagymával és parmezánnal, hogy még ízletesebb legyen. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük