Baconös karfiolrizottó: igazi ínyenc fogás a legegyszerűbben
Ha a sok nehéz, télies fogás után valami könnyebbre vágysz, a karfiolrizottó tökéletes választás. Még kevés bacont is megengedhetsz rá magadnak.

- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »
- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ez a változat tökéletes alternatívája az igazi rizottónak. Hús nélkül, kevés fűszerrel, önmagában is felejthetetlen élményt nyújt. Baconnel és sajttal még ízletesebb. Jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a valódi rizottó. Kevés tejszíntől kellemesen krémes lesz.
Baconös karfiolrizottó
Hozzávalók
- 1 fej nagyobb karfiol
- 8 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajtkrém
- 0.5 bögre tejszín
- só
- bors
- olívaolaj
- zöldfűszer
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg jó alaposan, és szedd rózsáira. Vágd kisebb darabokra, de akár az egészet össze is apríthatod robotgépben. Hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a bacont. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg az aprított vöröshagymát. Rakd hozzá a karfiolt, kevergetve süsd egy percig, és öntsd hozzá a sajtkrémmel elkevert tejszínt. Sózd, borsozd, tedd hozzá a préselt fokhagymát. Főzd 10 percig, vagy, amíg a karfiol meg nem puhul. Ha szükséges, önts hozzá vizet. A tetejét szórd meg baconnel és aprított zöldfűszerekkel.
Az egészséges karfiolt rengeteg módon elkészítheted. Süsd meg fokhagymával és parmezánnal, hogy még ízletesebb legyen.
Kép: Getty Images.
Még több recept