Fűszeres sült újkrumpli ropogós baconnel: joghurttal meglocsolva kitűnő egytálétel
Ha nem szereted, hogy a krumpli tocsog az olajban, ráadásul kicsit extrává tennéd, akkor dobd fel baconnel, és locsold meg ízesített joghurttal.

baconos-joghurtos-ujkrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsenge, magas víztartalmú újkrumpli nem csak petrezselymesen finom! Ropogósra sütve, joghurttal leborítva, baconnel megszórva laktató egytálétel is lehet. Mivel még vékony a héja, nem szükséges meghámozni. Ehhez a fogáshoz célszerű kisebb darabokat összeválogatni, így tényleg gyorsan megsül. A karakteres zsálya kifejezetten jó ízt ad neki. 

Baconös, joghurtos újkrumpli

Hozzávalók

  • 1 kg újkrumpli
  • 40 dkg görög joghurt
  • 1 db lime
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 6 levél zsálya
  • 4 szál kapor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. A nagyobb darabokat vágd ketté, majd rakd tűzálló edénybe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele a krumplikat. Tedd a tetejére a csíkokra vágott bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. 
Amikor a krumpli puha, rakd rá a feldarabolt lila hagymát, szórd meg citromhéjjal. A joghurtot keverd össze a lime levével és a kaporral, majd öntsd le vele a krumplit.
A mustáros, sült újkrumpli is kiváló, köretnek, főételnek is bevetheted.  

Ezt is szeretjük