Baconbundában sült, fűszeres csirkemell: szétomlik a szádban a hús

A baconös csirkemellből készíts eleget, hogy mindenki tudjon repetázni.

Baconbundában sült, fűszeres csirkemell: szétomlik a szádban a hús
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a csirkemellel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon ízletes lesz. Nagy előnye, hogy a bacönnek köszönhetően a hús sütés közben sem szárad ki, és finom omlós lesz. Ha nem töltöd meg is fejedelmi, de a csirkemellre pakolhatsz sajtot, aszalt gyümölcsöt vagy akár zöldséget is.

Baconös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 10 db bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Amennyiben szükséges, kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Tekerd a csirkemelleket baconbe, ha hústűvel megtűzöd, biztosan nem nyílnak szét.

Egy hőálló edényt kenj ki olajjal, és rendezd el benne a göngyölt húsokat. Öntsd a csirkemellekre a maradék olívaolajas keveréket, alájuk pedig kevés vizet, és 180 fokon süsd 30 percig. Félidőben fordítsd át a húst, ha szükséges, pótold alóla a nedvességet. Ha a csirke puha, a bacon piros, kiveheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük