Baconbundában sült, fűszeres csirkemell: szétomlik a szádban a hús
A baconös csirkemellből készíts eleget, hogy mindenki tudjon repetázni.

Baconbundában sült, fűszeres csirkemell: szétomlik a szádban a hús
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Újra divatos a 90-es évek kedvenc hajgumija, de nem mindegy, hogy viseled »

A legszebb pink rúzsok tavaszra: a babától az élénk rózsaszínig »

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a csirkemellel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon ízletes lesz. Nagy előnye, hogy a bacönnek köszönhetően a hús sütés közben sem szárad ki, és finom omlós lesz. Ha nem töltöd meg is fejedelmi, de a csirkemellre pakolhatsz sajtot, aszalt gyümölcsöt vagy akár zöldséget is.

Baconös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 10 db bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Amennyiben szükséges, kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Tekerd a csirkemelleket baconbe, ha hústűvel megtűzöd, biztosan nem nyílnak szét.

Egy hőálló edényt kenj ki olajjal, és rendezd el benne a göngyölt húsokat. Öntsd a csirkemellekre a maradék olívaolajas keveréket, alájuk pedig kevés vizet, és 180 fokon süsd 30 percig. Félidőben fordítsd át a húst, ha szükséges, pótold alóla a nedvességet. Ha a csirke puha, a bacon piros, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük