Baconbundában sült csirke - A szalonna ropogós, a hús omlós
Ehhez a főfogáshoz alig kell néhány dolog, pikk-pakk elkészül, a végeredmény pedig fenséges.

Baconbundában sült csirke - A szalonna ropogós, a hús omlós
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen az egy hétköznapi vacsora, egy közös családi vagy baráti ebéd, a baconbundában sült csirke mindig jó választás. A sajton kívül zöldség, aszalt gyümölcs is lehet töltelék. A tepsibe pedig rakhatsz krumplit, így a hússal együtt a köret is megsül. A mellen kívül érdemes combbal is kipróbálni.

Baconbundában sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 filézett csirkemell
  • 4-6 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra, és egy éles késsel vágd négy-hat részre. Ha szükséges, klopfold is ki. A húst dörzsöld be fokhagymával, sózd, borsozd, és mindegyik közepébe tégy egy karakteres ízű sajtdarabot. A csirkemellet tekerd fel, és burkold be baconnel.

A húst sorakoztasd egy zsiradékkal kikent tepsibe, takard le fóliával, önts alá kevés vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben legalább egyszer fordítsd át. Amikor már puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a bacont. A húst olajban, serpenyőben is megsütheted, ám akkor érdemes hústűvel összetűzni.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük