Baconbe tekert, extra ropogós csirkecomb: finom szaftosra sül a sütőben
A változatosan elkészíthető csirkecombot mustáros pácban pihentetve, baconbe tekerve is próbáld ki!

baconbe-tekert-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bacon ropogósra sül, a hús omlós, szaftos, a pác pedig még finomabbá teszi a combokat. Az elkészítése gyors, egyszerű. A húst érdemes pácolni, hogy még zamatosabb legyen. A hagyományos köretek mellett rizottóval is tálalhatod. 

Baconbe tekert csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 8 szelet bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a mustárral és a borssal, majd kend be vele a húst. Ha van időd, pácold a hűtőben egy-két órán át.
Pihentetés után a combokat tekerd be egy szelet baconbe, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Locsolj a hús alá vizet, fedd le fóliával, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 40 percig. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a bacont.  
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük