Baconbe csavart, fűszeres, sült halfilé: ennél ne süsd több ideig
Baconbe tekerve ízletesebb lesz a sült hal, és nem szárad ki. Zöldségkörettel könnyű ebéd lehet.

baconben-sult-hal
Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

7 teltkarcsú modell, akin nagyon dögösen mutat a szűk farmer: ezek a kedvenc fazonjaik »

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halat sokan ízetlennek tartják, és azért nem fogyasztják gyakrabban, de egy kis trükkel könnyen meg lehet szerettetni bárkivel. A bacon segít, hogy a hal ne száradjon ki, de a sózással a szalonna sótartalma miatt légy óvatos! Érdemes hozzá tartármártást vagy más ízletes szószt kínálni.

Baconbe csavart halfilé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg halfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a hal bőrét nyúzd le, alaposan tisztítsd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Nézd át alaposan, ha maradt benne szálka, távolítsd el. Vágd fel tetszőleges nagyságú szeletekre. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal. Tekerd a szeleteket baconbe, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel. Rendezd a halat kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Kevés olajban, serpenyőben is elkészítheted, körülbelül 10-12 perc alatt sül meg. Közben többször forgasd meg. Amikor a bacon megpirul, kiveheted.

Az egyszerű rántott halat is elkészítheted különlegesen, a bundával bárkit levehetsz a lábáról.

Ezt is szeretjük