Magyaros babgulyás csipetkével - A keresztanyám pont így csinálja
A háziasan elkészített, forró, tartalmas babgulyásnak nincs párja.

Magyaros babgulyás csipetkével - A keresztanyám pont így csinálja
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A babgulyás az egyik legjellegzetesebb magyar étel, ha gazdagon készíted, felér egy laktató egytálétellel. Nem szükséges berántani, de hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha dobsz hozzá szódabikarbónát, nem okoz puffadást. Kínálj hozzá csípős paprikát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Csipetkéhez

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd hideg vízbe. Másnap a húst és a krumplit vágd kockákra, illetve a répákat hasábokra. Aprítsd fel a hagymát, zúzd össze a fokhagymát, és pirítsd meg, majd dobd rá a húst. Állandóan kavargatva süsd addig, amíg fehér nem lesz. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd rá a pirospaprikát, majd gyorsan önts rá egy kis vizet. Tedd hozzá a babot, és másfélszer annyi vizet, mint amennyi ellepi.

Dobáld bele a répákat, a babérlevelet, és fűszerezd ízlés szerint. A krumplit akkor tedd csak hozzá, ha a répa már félig puha. A babgulyás a marhahústól függően két-három óra alatt fő meg. A csipetkéhez a tojást és a lisztet gyúrd össze, tépj le belőle egy darabot, és formázd hengerré. Csipegess le belőle apró kis golyókat. Amikor minden puha, szórd bele a csipetkét, és főzd 10-15 percig. A végén petrezselymet is szórhatsz rá.

Ezt is szeretjük