Magyaros babgulyás csipetkével - A keresztanyám pont így csinálja

A háziasan elkészített, forró, tartalmas babgulyásnak nincs párja.

Magyaros babgulyás csipetkével - A keresztanyám pont így csinálja
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A babgulyás az egyik legjellegzetesebb magyar étel, ha gazdagon készíted, felér egy laktató egytálétellel. Nem szükséges berántani, de hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha dobsz hozzá szódabikarbónát, nem okoz puffadást. Kínálj hozzá csípős paprikát.

Babgulyás csipetkével

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Csipetkéhez

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd hideg vízbe. Másnap a húst és a krumplit vágd kockákra, illetve a répákat hasábokra. Aprítsd fel a hagymát, zúzd össze a fokhagymát, és pirítsd meg, majd dobd rá a húst. Állandóan kavargatva süsd addig, amíg fehér nem lesz. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd rá a pirospaprikát, majd gyorsan önts rá egy kis vizet. Tedd hozzá a babot, és másfélszer annyi vizet, mint amennyi ellepi.

Dobáld bele a répákat, a babérlevelet, és fűszerezd ízlés szerint. A krumplit akkor tedd csak hozzá, ha a répa már félig puha. A babgulyás a marhahústól függően két-három óra alatt fő meg. A csipetkéhez a tojást és a lisztet gyúrd össze, tépj le belőle egy darabot, és formázd hengerré. Csipegess le belőle apró kis golyókat. Amikor minden puha, szórd bele a csipetkét, és főzd 10-15 percig. A végén petrezselymet is szórhatsz rá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük