Gyönyörű vegán ételek a Babelben

Komplett étlap az elkötelezetteknek

A vegánok kevés helyen ehetnek igazán finomat, a Babel egy egész menüvel készül nekik.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegetáriánus ételek a legtöbb étteremben kimerülnek a rántott sajt, rántott karfiol kínálatban, és akkor mit szóljanak a vegánok? A vegán étrend semmilyen állati eredetű táplálékot nem engedélyez, és éppen ezért nagyon szigorúan hangzik. Nagyon kíváncsiak voltunk hát, amikor a Babel étterem bemutatta vegán, nem mellesleg gluténmentes, étlapját.

A Babel Budapest a fine dining képviselője, így aztán itt nem a saláta az egyetlen opció. Egy teljes étlapot kapnak azok, akik a szigorú étrenden vannak, de érdemes azoknak is kipróbálni, akik kacérkodnak a gondolattal vagy egészségtudatosan étkeznek, sőt még a szkeptikusoknak is melegen ajánlott. 

A Babel csapata bebizonyítja, hogy tisztán növényi alapanyagokból, hústól, gluténtól és laktóztól mentesen is lehetnek az ételek változatosak és finomak. A menüsor mellé egy érdekes újdonság, a megszokott borpárosítás helyett az ételekkel harmonizáló juice jár, de itt nem a frissen facsart narancslére kell gondolni, hanem kis shotos pohárban érkező eper-rebarbara kettősre vagy kivi-petrezselyem kombóra, de a legfinomabb szerintünk a málna-kápia paprika volt. 

A menü nem hagy hiányérztet, a változatos, gyönyörűen tálalt ételek annyira finomak és izgalmasak, hogy az ember nem gondolkodik azon, hogy nem eszik húst. 

Az újdonságokra nyitottak többek között megkóstolhatják a zelleres raviolit petrezselyemmel és kávés endíviával, eper és rebarbara juice kíséretében. A teljes vegán kínálatot és az új, szezonális étlapot május 5-től lehet végigkóstolni!

- A Babelben fontos számunkra, hogy egy igazi nagyváros sokszínű, urbánusigényeit folyamatosan szem előtt tartsuk-, így például a vegetáriánusokra, laktóz- és glutén érzékenyekre, cukorbetegséggel küzdőkre illetve egyéb ételérzékenységgel küzdőkre is gondolunk. Fontos, hogy olyan újdonságokkal szolgáljunk, melyek a törzsvendégeink és az újonnan hozzánk érkezők számára is érdekesek lehetnek. A minőségi vendéglátás a legfontosabb, bátrak és úttörők vagyunk és előremutató látásmódra törekszünk. A nemzetközi trendeket megfigyelve hazai értékeket teremtünk a gasztronómiában– mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel, a KIOSK és a Terasz tulajdonosa.

Ezt is szeretjük