Babapiskótás sütemények
Íme, néhány babapiskótából készült sütemény, melyekkel megúszhatod a tortakészítést.
Nem feltétlenül azok a sütemények a legfinomabbak, melyekkel órákon át bíbelődsz. Ráadásul lehet, hogy nincs is kedved a sütő körül forgolódni, ugyanakkor ölni tudnál egy kis édességért.
Ilyenkor lehetnek hasznosak a következő csodás, babapiskótás sütik, melyek hamar megvannak, csak azt kell kivárnod, míg a hűtőben összeállnak.
Epres torta
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 6 kis pohár tejföl
- 6 evőkanál porcukor
- 2 csomag babapiskóta
- kevés vaj
- rum
Egy kisebb tepsit vajazz ki. Az alját rakd ki babapiskótával, és locsold meg rummal. A tejfölt a porcukorral alaposan keverd össze.
Öntsd rá a babapiskótára, majd szórd meg a tetejét a kis darabokra vágott eperrel.
Ezután ismételd meg a rétegezést, de az öntetet a tetejére tedd. Tedd hűtőbe néhány órára, és már tálalhatod is.
Meggyes-babapiskótás süti
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 4 dl joghurt
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 2 citrom
- 2 evőkanál cukor
- 1 üveg meggybefőtt
A citromok héját reszeld le, a levüket facsard ki. Keverd össze a tejföllel, a joghurttal, a vaníliás cukorral és a cukorral. A tejszínt verd habbá, és óvatosan forgasd a tejfölös masszához. Egy tálba tegyél egy sor babapiskótát, majd a kimagozott meggybefőtt felét, végül a krémet. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók, de ügyelj rá, hogy a tetejére krém kerüljön. Tedd fél órára hűtőbe, és már eheted is.
Pudingos-babapiskótás torta
Hozzávalók:
- 30 dkg ribizli
- 5 dl tej
- 1 csomag babapiskóta
- 1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
A pudingot négy deci tejjel készítsd el a zacskón lévő utasítás alapján. A babapiskótákat mártogasd a maradék tejbe, de vigyázz, nehogy eláztasd őket. Egy tortaformát folpackkal bélelj ki, és az alját rakd ki babapiskótával. Kenj rá egy réteg pudingot, és szórd meg ribizlivel. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. Éjszakára tedd hűtőbe, és másnap reggel már fogyaszthatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Márványkocka
Hozzávalók:
- 40 dkg étcsokoládé
- 30 darab piskóta
- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
- tej
A babapiskótákat óvatosan vágd félbe hosszában. A csokit pici vízzel gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a vajat és a tojássárgákat. Forgasd meg a piskótákat a csokiban, és egy tálban egymás mellé téve ragaszd őket egymáshoz. A vaníliapudingot készítsd el a zacskón leírt utasítás alapján, majd a negyedét kend a csokis piskóták tetejére. Folytasd a mártogatást és a rétegezést, míg tart a piskóta. A tetején lévő vaníliapudingra locsold rá a maradék olvadt csokit, és tedd hűtőbe néhány órára.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- krém
Variációk krémesre
- tiramisu
- babapiskóta
Így készül a tökéletes tiramisu
- alma
- eper