Az eredeti oroszkrém torta receptje

Ha édesszájú vagy, akkor a torták minden bizonnyal előkelő helyen szerepelnek az étrendedben. Íme, a legnagyobb klasszikus!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínhabtól fehéren csábító oroszkrém tortának az égvilágon semmi köze nincs az oroszokhoz, viszont annál több egy Oroszi nevű magyar cukrászhoz, vagyis egy újabb tipikus magyar édességet könyvelhetünk el.

Persze, kényelmesebb megrendelni a tortát készen, de te magad is könnyedén elkészítheted, ha ki tudod várni, míg megdermed. Íme, a recept!

Oroszkrém torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 12 kanál forró víz
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 9 dl habtejszín
  • 5 tojássárgája
  • 4,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola
  • 1 csomag zselatin
  • rumaroma

Elkészítési idő:

Másfél óra, plusz négy-öt óra, mire megdermed

Elkészítés menete:

A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. A tojásokat válaszd ketté, add hozzá a sárgákat és a forró vizet, és keverd simára a tésztát. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a piskótába. Egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába öntsd bele a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverj össze egy lábasban. Főzd fel, majd vedd le a tűzről, és szitáld bele a vaníliás cukrot. A zselatint olvaszd fel a maradék tejben, és keverd a krémhez. A tejszínt verd fel, és amikor a krém kihűlt, keverd hozzá. A mazsolát áztasd rumaromába 10-15 percre.

Képek! Gyönyörű esküvői torták

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amikor a piskóta kihűlt, és kiszedted a tortaformából, vágd három részre. Kend meg a rétegeket a krémmel, és szórd meg mazsolával. Vond be a torta külsejét is a krémmel, ízlésed szerint szeletelt mandulával is hintsd meg az oldalát.
Tedd be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vedd ki, és díszítsd ki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.

Ezt is szeretjük