Az eredeti oroszkrém torta receptje
Ha édesszájú vagy, akkor a torták minden bizonnyal előkelő helyen szerepelnek az étrendedben. Íme, a legnagyobb klasszikus!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínhabtól fehéren csábító oroszkrém tortának az égvilágon semmi köze nincs az oroszokhoz, viszont annál több egy Oroszi nevű magyar cukrászhoz, vagyis egy újabb tipikus magyar édességet könyvelhetünk el.

Persze, kényelmesebb megrendelni a tortát készen, de te magad is könnyedén elkészítheted, ha ki tudod várni, míg megdermed. Íme, a recept!

Oroszkrém torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 12 kanál forró víz
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 9 dl habtejszín
  • 5 tojássárgája
  • 4,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola
  • 1 csomag zselatin
  • rumaroma

Elkészítési idő:

Másfél óra, plusz négy-öt óra, mire megdermed

Elkészítés menete:

A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. A tojásokat válaszd ketté, add hozzá a sárgákat és a forró vizet, és keverd simára a tésztát. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a piskótába. Egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába öntsd bele a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverj össze egy lábasban. Főzd fel, majd vedd le a tűzről, és szitáld bele a vaníliás cukrot. A zselatint olvaszd fel a maradék tejben, és keverd a krémhez. A tejszínt verd fel, és amikor a krém kihűlt, keverd hozzá. A mazsolát áztasd rumaromába 10-15 percre.

Amikor a piskóta kihűlt, és kiszedted a tortaformából, vágd három részre. Kend meg a rétegeket a krémmel, és szórd meg mazsolával. Vond be a torta külsejét is a krémmel, ízlésed szerint szeletelt mandulával is hintsd meg az oldalát.
Tedd be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vedd ki, és díszítsd ki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.

Ezt is szeretjük