Isteni avokádós tonhalsaláta: sokáig eltelít, és nagyon egészséges
A frissítő, ízletes tonhalsaláta akkor is kiváló, ha alacsony kalóriás étrenden vagy. Avokádóban tálalva még étvágygerjesztőbb.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ha szereted a tonhalat és az avokádót is, készítsd el együtt a két kedvencet! A tonhalsaláta nagy előnye, hogy gyorsan összedobható, tele van friss, vitaminban gazdag zöldségekkel. A sós lében vagy az olajban eltett tonhal is kitűnő alap lehet. Ha avokádóba töltöd, még kiadósabb és laktatóbb lesz.
Avokádós tonhalsaláta
Hozzávalók
saláta
- 1 db tonhalkonzerv
- 2 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 db lila hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 db lime
- só
- bors
- bazsalikom
- rozmaring
Elkészítés:
Fontos, hogy érett avokádót válassz. A tonhalat csepegtesd le, az avokádót pucold meg, és szedd ki a belsejét. A megmosott paradicsomot és a lila hagymát vágd apróra, és a tonhallal együtt kanalazd bele az avokádóba.
Az öntethez keverd össze a lime levét az olívaolajjal, sóval, borssal, majd locsold a tonhalra. Ízesítsd még bazsalikommal, rozmaringgal, és tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára, hogy lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Ha szereted a tonhalat, akkor bátran tegyél lepénybe is, fűszerekkel fantasztikusan finom lesz.
Még több recept