5 isteni anyagcsere-pörgető tavaszi saláta
Salátáink nemcsak finomak, de egészségesek is, ráadásul kevés kalória van bennük, így bátran fogyaszthatók diéta alatt is.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tavasszal sokan őrült fogyókúrába kezdenek, pedig érdemes lenne inkább életmódot váltani az állandóan visszatérő jojó-effektus helyett. A fogyás alapja többek között a jó emésztés és a normálisan működő anyagcsere.

Iktass be mindennap egy ínycsiklandó salátát vacsorára, és egykettőre tapasztalhatod a zöldségek jótékony hatását. Ha az anyagcseréd gyorsabb lesz, úgy a fogyás is könnyebbé válik.

Sopszka saláta

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 1 vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg feta sajt
  • olívaolaj
  • citrom
  • bors

Az összes zöldségfélét darabold falatnyi kockákra. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval és a borssal, majd öntsd a salátára. A sajtot alaposan csepegtesd le, és tépkedd a salátára, majd lazán keverd össze.

Spenótsaláta áfonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss, tisztított spenót
  • 1 csésze aszalt áfonya
  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • 3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula
  • 1/4 csésze fehérborecet
  • fél vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • kevés paprika
  • 1/4 csésze almaecet
  • 1/2 csésze olívaolaj

Serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes hőmérsékleten. Keverd bele a mandulát a vajba, és pirítsd meg, de csak egy picit. Vedd le a tűzről, ha már szép aranybarna. Egy nagy edénybe dobd bele a kisméretűre tépett vagy vágott friss spenótleveleket, keverd össze a pirított mandulával és az áfonyával.
Egy tálban keverd el a szezámmagot, a nagyon apróra vágott hagymát, a paprikát, a fehérborecetet, az almaecetet és az olívaolajat. Keverd össze alaposan a dresszinget, majd keverd össze a salátával.

Török csípős saláta

Hozzávalók:

  • 5 dkg bulgur - előfőzött, szárított, hántolatlan búzatöret, bioboltokban kapható
  • 4 szál újhagyma
  • 1 kis friss chilipaprika
  • fél csokor petrezselyem
  • friss menta
  • 2 púpos teáskanál paradicsompüré
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 1 paradicsom

Tedd a bulgurt egy tálba, és öntsd le 1 deci felforralt vízzel. Lefedve hagyd állni 20 percig, amíg megpuhul. Közben vágd vékony karikákra az alaposan megmosott újhagymát, zöldjével együtt. Aprítsd fel a petrezselymet és a mentát, facsard ki a citrom levét. A megpuhult bulgurhoz keverd hozzá a paradicsompürét, a citromlevet, az olívaolajat, a felaprított chilipaprikát - ha nincs friss, szárított vagy Cayenne-bors is használható -, valamint a felaprított paradicsomot. Keverd össze, és add hozzá az újhagymát és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítsd.

Lila saláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg ecetes cékla
  • 2 alma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3-4 zöld salátalevél
  • oregánó

A céklát csöpögtesd le, és vágd nagyon apró, egyforma kockákra, ugyanígy a sajtot és az almát is. Az utóbbit tedd egy kis citromos vízbe, majd szűrd le. A joghurttal, a majonézzel, a sóval, a durvára őrölt borssal készíts öntetet, és ebbe forgasd bele a hozzávalókat. Egy csipet oregánóval ízesítsd. Tedd salátalevéllel bélelt tálra. Magában vagy húsok, füstölt ételek mellé kiváló! A színe furcsa lesz, de az íze nagyon finom.

Vegyes tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom
  • 1 nagyobb, fehér húsú paprika
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1-2 kávéskanál mustár
  • bors
  • 1-2 evőkanál friss citromlé
  • apróra vágott petrezselyem vagy oregánó

A tojásokat főzd keményre. Közben vágd kockára a paprikát és a paradicsomokat. A füstölt sajtot szintén vágd 1 centis kockákra. Készítsd el az öntetet: keverd össze a joghurtot a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, a citromlével és a fűszerekkel. Ezt öntsd a zöldségekre, a tetejére halmozd a sajtot, majd a kockákra vágott tojást. Pirítóssal, sült hússal kiváló!

Blog.hu ajánló