Csokis keksz, ahogy az amerikaiak csinálják - Dióval, naranccsal még finomabb
Édességfüggő vagy, ráadásul rajongsz a kekszekért? Akkor ezt a receptet neked találták ki!

Csokis keksz, ahogy az amerikaiak csinálják - Dióval, naranccsal még finomabb
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis keksz igazi klasszikus, amit csak kevesen tudnak visszautasítani. Ha szereted ezt az édességet, azonban eddig csak boltit mertél kipróbálni, akkor elérkezett az idő arra, hogy otthon is elkészítsd ezt a finomságot, ráadásul amerikai módra. Garantált, hogy hamar elkapkodják a tányérról.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 0.5 evőkanál sütőpor
  • 1 gramm só
  • 2 db tojás
  • 25 dkg dió (őrölt)
  • 10 dkg dió (durvára vágott)
  • 25 dkg étcsokoládé (60-69% kakaótartalmú)
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Rakd hozzá a tojást, a cukrot, a narancs reszelt héját, a vajat és a diót. Gyúrd össze a tésztát, a csokoládédarabokat viszont csak a legvégén tedd hozzá! Nagyjából diónyi nagyságú gombócokat kell formáznod a tésztából, majd helyezd az édességeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tepsiben nyomogasd le a gombócokat kicsit, hogy laposabb formát öltsenek. A sütőt 180 fokra melegítsd elő, majd, miután felmelegedett, helyezd a tepsit a készülékbe. Nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sülnek a finomságok. A végén díszítés gyanánt fogj egy narancsot, a héját pedig reszeld a süteményekre.

Ezt is szeretjük