A klasszikus amerikai csokis keksz
Bár a boltban is isteni amerikai csokis kekszeket kaphatsz, azért a házi mindegyiket felülmúlja.
A csokis finomságoknak képtelenség ellenállni, úgyhogy ne is próbálkozz! A keksz tésztája önmagában is finom, de a benne lévő apró csokidarabok még tovább fokozzák az élvezetet. Ha gyors édességre vágysz, süss amerikai csokis kekszet, és gondoskodj arról, hogy mindig legyen utánpótlás!
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók 16 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 20 dkg étcsoki
- 14 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró, majd keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot és a tojást. A lisztet dolgozd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd forgasd a masszába. A végén már nehezen tudod keverni, az állaga pedig a gyurmáéra emlékeztet. Végül rakd hozzá a darabokra vágott csokit is.
A tésztából készíts körülbelül 12-16 darab golyót. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben jól elterülnek. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg a kekszeket 160 fokon körülbelül 12 perc alatt. Vigyázz, ha túlsütöd, a tészta később nem fog megpuhulni. Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, mert könnyen törik, csak hidegen tedd át tányérra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció