A klasszikus amerikai csokis keksz
Egyszerű, gyors és nagyon finom
Bár a boltban is isteni amerikai csokis kekszeket kaphatsz, azért a házi mindegyiket felülmúlja.

A klasszikus amerikai csokis keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokis finomságoknak képtelenség ellenállni, úgyhogy ne is próbálkozz! A keksz tésztája önmagában is finom, de a benne lévő apró csokidarabok még tovább fokozzák az élvezetet. Ha gyors édességre vágysz, süss amerikai csokis kekszet, és gondoskodj arról, hogy mindig legyen utánpótlás!

Amerikai csokis keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg étcsoki
  • 14 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró, majd keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot és a tojást. A lisztet dolgozd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd forgasd a masszába. A végén már nehezen tudod keverni, az állaga pedig a gyurmáéra emlékeztet. Végül rakd hozzá a darabokra vágott csokit is.

A tésztából készíts körülbelül 12-16 darab golyót. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben jól elterülnek. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg a kekszeket 160 fokon körülbelül 12 perc alatt. Vigyázz, ha túlsütöd, a tészta később nem fog megpuhulni. Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, mert könnyen törik, csak hidegen tedd át tányérra.

Ezt is szeretjük