Mennyei almatorta omlós linzertésztából
Ha a sok krémes süti után gyümölcsös édességre vágysz, készíts fantasztikus almatortát!
Az almás sütik megunhatatlanok, ez a torta pedig különösen csábító. A tetejét dermedés után még megkenheted baracklekvárral, és bevonhatod marcipánnal. Ha erre nincs időd vagy energiád, egyszerűen porcukorral megszórva kínáld. Ha nincs kéznél áfonya, ki is hagyhatod. Kard Éva receptje ezúttal is fantasztikus.
Almatorta
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta hozzávalói
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- fél citrom
- csipet só
Almás töltelék hozzávalói
- 1,5 kg alma
- 10 babapiskóta
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag áfonya
- 2 dkg por zselatin
- fél dl víz
- fél citrom
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Amikor kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgát, és gyúrd össze a tésztát. Ha kész, vedd ketté, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetés után az egyik tésztát lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki akkorára, mint a tortaformád.
Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne emelkedjen meg, majd a sütőpapírral együtt emeld a formába. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép világosra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. A másik gombóccal is hasonlóan járj el.
Az almát hámozd meg, majd a magházat távolítsd el, és ízlés szerint darabold fel. Öntsd egy edénybe a bort, add hozzá az almát, az áfonyát, szórd meg a cukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, facsard rá a citromlevet, és keverd össze. Főzd addig, amíg a leve teljesen elpárolog, és az alma puha nem lesz. A zselatint dolgozd simára a vízzel, és öntsd a megfőtt almához. Hagyd még a tűzön egy-két percig, majd kevergetve hűtsd langyosra.
A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik tésztalapot, és szórd meg az összemorzsolt babapiskótával. Kanalazd rá az almás tölteléket, és tedd rá a másik lapot. Rakd egy-két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció