Mennyei almatorta omlós linzertésztából

A töltelék pikáns és szaftos

Ha a sok krémes süti után gyümölcsös édességre vágysz, készíts fantasztikus almatortát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás sütik megunhatatlanok, ez a torta pedig különösen csábító. A tetejét dermedés után még megkenheted baracklekvárral, és bevonhatod marcipánnal. Ha erre nincs időd vagy energiád, egyszerűen porcukorral megszórva kínáld. Ha nincs kéznél áfonya, ki is hagyhatod. Kard Éva receptje ezúttal is fantasztikus.

15777815 6fe76ceba162da8ff563a07a0cabdcf5 wm

Almatorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • fél citrom
  • csipet só

Almás töltelék hozzávalói

  • 1,5 kg alma
  • 10 babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag áfonya
  • 2 dkg por zselatin
  • fél dl víz
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Amikor kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgát, és gyúrd össze a tésztát. Ha kész, vedd ketté, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetés után az egyik tésztát lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki akkorára, mint a tortaformád.

Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne emelkedjen meg, majd a sütőpapírral együtt emeld a formába. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép világosra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. A másik gombóccal is hasonlóan járj el.

Az almát hámozd meg, majd a magházat távolítsd el, és ízlés szerint darabold fel. Öntsd egy edénybe a bort, add hozzá az almát, az áfonyát, szórd meg a cukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, facsard rá a citromlevet, és keverd össze. Főzd addig, amíg a leve teljesen elpárolog, és az alma puha nem lesz. A zselatint dolgozd simára a vízzel, és öntsd a megfőtt almához. Hagyd még a tűzön egy-két percig, majd kevergetve hűtsd langyosra.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik tésztalapot, és szórd meg az összemorzsolt babapiskótával. Kanalazd rá az almás tölteléket, és tedd rá a másik lapot. Rakd egy-két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel.

15777823 9eea107fbaef358a304d27ccd41fca55 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük