Karácsonyváró almás-mandulás bögrés süti
Ha nem akarsz fél óránál többet a konyhában tevékenykedni, készítsd el az almás-mandulás sütit!
A gyors bögrés édességek az év végi hajrában is nagy segítségedre lehetnek. Az almás-mandulás süti tökéletes évzáró partikra, vendégváráskor, vagy csak saját magad kényeztetésére. Vedd elő kedvenc bögrédet, és hamarosan már majszolhatod is a finom desszertet!
Almás-mandulás bögrés süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 2 bögre liszt
- 1.5 bögre vaj
- 1.5 bögre cukor
- 1 bögre darált mandula
- 1 bögre darabolt étcsoki
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 2 alma
Elkészítés:
Az almákat tisztítsd meg, magozd ki, nagy lyukú reszelőn reszeld le, locsold meg citromlével. A vajat a cukorral és a tojásokkal keverd habosra. A sütőport a liszttel és a mandulával szitáld össze, majd a kinyomkodott almával együtt dolgozd a tojásos masszába. Végül tedd bele a csokit is.
Egy közepes méretű tepsit vajazz ki, a masszát simítsd bele, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg 180 fokon. Feltétlenül ellenőrizd tűpróbával, hogy a süti elkészült-e. Egy hegyes kést szúrj a tésztába, és ha azt üresen húzod ki, ki is veheted a sütőből. A tepsiben hagyd kihűlni, majd tetszés szerint vágd fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció