Almás gyümölcskenyér, ahogy a nagyi készíti
Az alma minden évszakban elérhető gyümölcs, ráadásul nem is drága. Egészséges édességre vágysz? Íme!
A gyümölcsös finomságokat azok is kedvelik, akik tartózkodnak az édes és krémes süteményektől.
Ráadásul nem kell egzotikus gyümölcsöket sem beszerezned egy vagyonért, hiszen hazai almából is készíthetsz fenséges desszertet.
Almás gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 4 nagy alma
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3 szem tört szegfűszeg
- csipet só
- 4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt
- 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
- 10 szem dióbél
- 2 evőkanál tört mandula
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés ideje:
Körülbelül 60 perc.
Elkészítés menete:
Az almát hámozd meg, csumázd ki, reszeld le, és a cukorral jól keverd el. Add hozzá a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverd, amíg habos, egynemű masszát nem kapsz. Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezd, majd add hozzá a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vágott narancshéjat, a diót és a mandulát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vajazz ki egy szögletes, hosszúkás formát, hintsd meg liszttel, az almás masszát simítsd bele, és takard le alufóliával. Tedd előmelegített, forró sütőbe, és a lángot azonnal mérsékeld közepesre. Egyórányi sütés után hurkapálcával ellenőrizd, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón borítsd deszkára, és hagyd teljesen kihűlni. Ha már hideg, csomagold alufóliába, és tartsd hűvös helyen. Sokáig elálló sütemény, kínáld tea vagy kávé mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- dió
- piskóta
Omlós piskóta isteni krémmel
- csokoládé
- torta
Az eredeti Sacher-torta receptje
- joghurt
- torta