Az almás, túrós tészta receptje szabolcsi keresztanyámtól: az egyik legjobb tésztarakottas
A túrós tészta édesen is nagyon finom, főleg almával megbolondítva és sütőben sütve.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az almás, túrós tészta mazsolával, fahéjjal feldobva, sütőben sütve csodás desszert, de kiadós levesek, főzelékek után második fogásként is kínálhatod. A rakottashoz a csusza- vagy masnitészta és a lasagnelap is tökéletes. A tetejére tégy diót, vagy tálald savanykás lekvárral.
Almás-túrós tészta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg alma
- 25 dkg tészta
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- só
- olaj
Elkészítés:
Forralj egy nagy fazékban vizet, majd önts hozzá olajat, és dobj hozzá kevés sót. Amikor elkezd lobogni, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le. Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd fel kis szeletekre. Rakd egy lábosba, szórd meg fahéjjal, locsolj rá kevés citromlevet, és kis lángon párold pár percig.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd a túrót törd össze a villával, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, az olvasztott vajat, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipet sót. Rakj le egy réteg tésztát, simíts rá túrókrémet, pakolj rá almát, és folytasd így tovább, amíg tartanak a hozzávalók. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Amikor a teteje pirosra sül, vágd kockákra, és porcukorral megszórva kínáld.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept