Az almás, túrós tészta receptje szabolcsi keresztanyámtól: az egyik legjobb tésztarakottas
A túrós tészta édesen is nagyon finom, főleg almával megbolondítva és sütőben sütve.

Az almás, túrós tészta receptje szabolcsi keresztanyámtól: az egyik legjobb tésztarakottas
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

Nőies lesz, és nem szélesít a bőrnadrág, ha így viseled: nem kell nádszálvékonynak lenni hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás, túrós tészta mazsolával, fahéjjal feldobva, sütőben sütve csodás desszert, de kiadós levesek, főzelékek után második fogásként is kínálhatod. A rakottashoz a csusza- vagy masnitészta és a lasagnelap is tökéletes. A tetejére tégy diót, vagy tálald savanykás lekvárral.

Almás-túrós tészta recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban vizet, majd önts hozzá olajat, és dobj hozzá kevés sót. Amikor elkezd lobogni, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le. Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd fel kis szeletekre. Rakd egy lábosba, szórd meg fahéjjal, locsolj rá kevés citromlevet, és kis lángon párold pár percig.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd a túrót törd össze a villával, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, az olvasztott vajat, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipet sót. Rakj le egy réteg tésztát, simíts rá túrókrémet, pakolj rá almát, és folytasd így tovább, amíg tartanak a hozzávalók. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Amikor a teteje pirosra sül, vágd kockákra, és porcukorral megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük