Fahéjas, almás tejpite: még a piskótánál is sokkal puhább
A franciáknál clafoutis, nálunk tejpite. A könnyű, régi kedvenc sok gyümölccsel, így almával is mennyei.

almas-tejpite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejpite biztosan készült gyermekkorodban a nagyi konyhájában. A tésztája fantasztikusan puha, szinte remegős, és leginkább a palacsintára emlékeztet. A tetejére tökéletes az alma, amit fahéjjal és mazsolával is megbolondíthatsz. A tésztát gyorsan összeállíthatod, csak arra ügyelj, hogy csomómentes legyen. Viszonylag kis lángon, hosszú ideig kell sütni, hogy a belseje ne maradjon nyers. 

Almás tejpite receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 8 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 2 db alma
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és géppel dolgozd jó habosra. Egyenként tedd hozzá a tojások sárgáját, majd forgasd bele a fahéjjal és a sóval vegyített lisztet. Közben adagold hozzá a tejes-tejszínes keveréket, és dolgozd csomómentesre a tésztát. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan adagold a masszába.
Öntsd kivajazott, lisztezett tepsibe, és a tetejére rakd a szeletekre vágott almát, majd szórd meg mazsolával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Ezt is szeretjük