Mennyei házi almás táska
Ilyen finomat sehol sem kapsz
A túrós mellett érdemes megkóstolni a puha, házi almás táskát is. Ez a recept telitalálat.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás táska kelt tésztából a legfinomabb. Ha így készíted, még másnap is olyan lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Aki szereti a vaníliás pudingot, az azt is tehet a töltelékhez.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • csipet só

Töltelék

  • 4 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor
  • mazsola

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet rakd egy nagyobb tálba, majd a közepébe készíts lyukat. Szórd bele a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, és öntsd rá a langyos tejet. Várd meg, amíg 10-15 perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, add hozzá a vajat, a tojássárgát és a sót. Alaposan dolgozd össze. Ha könnyen formázható, egynemű és szép fényes a tészta, takard le, és tedd meleg helyre. Pihentesd egy órát.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és vágd kisebb kockákra. A vajon párold néhány percig a gyümölcsöt a cukorral, a citromlével, a mazsolával és a fahéjjal.

Ha a tészta megkel, lisztezett lapon gyúrd át, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Vágj belőle körülbelül tízszer tíz centis kockákat. Középre helyezz kisebb gyümölcshalmokat. A széleket kend meg tojásfehérjével, átlósan fogd össze a tészta csücskeit. Pakold a táskákat vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg tojással a tetejüket, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd őket 200 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha elkészül, még melegen szórd meg  vaníliás porcukorral.

Blog.hu ajánló