Almás sült sajttorta remegős krémmel: zabpelyhes morzsa pirul a tetején
Az almás sült sajttorta tetejét roppanós morzsa koronázza meg.
Az almás sült sajttorta lelke a krémbe rejtett fahéjas, előzőleg krémesre sütött gyümölcs és a tetejére szórt roppanós morzsa. Zabkeksszel és zabpehellyel készül, így az emésztésnek is jót tesz. Akkor jó, ha sütés után a közepe még remegős marad.
Almás sült sajttorta
Hozzávalók 8 szelethez
Az almához
- 4 alma
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál fahéj
A tésztához
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
A krémhez
- 50 dkg tejszínes sajtkrém
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1.5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, szeleteld fel, egyengesd el egy tepsiben, forgasd meg fahéjas cukorban, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd meg őket. A sütőt ne kapcsold ki, mert még szükség lesz rá.
A kekszet a zabpehellyel együtt aprítógépben törd morzsásra, majd kanalazd egy edénybe, és keverd el a fűszerekkel. A vajat olvaszd fel, és forgasd ebbe a keverékbe. Az egyharmadát tedd félre, a maradékot pedig egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. A krémhez a sajtkrémet keverd simára a cukrokkal, add hozzá a tojást és a habtejszínt, és simítsd a kekszes alap tetejére. Kanalazd rá a sült almát a fahéjas szaftjával együtt, majd szórd meg a félretett morzsával. Tedd vissza a 180 fokos sütőbe 40 percre. Ez elég ahhoz, hogy a morzsa a tetején ropogósra piruljon, a krém pedig kívül megszilárduljon, belül viszont lágyan remegős maradjon az állaga.
Az alma és a fahéj kettőse egy pufi palacsintában is jól muzsikál.
Pufi, almás-fahéjas palacsinta: keverem-kavarom a tésztája
A hűvös időben mi sem esik jobban egy édes palacsintánál, hát még akkor, ha melegítő fahéjjal és őszi almával készül.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció