Almás sült sajttorta remegős krémmel: zabpelyhes morzsa pirul a tetején

Az almás sült sajttorta tetejét roppanós morzsa koronázza meg.

Almás sült sajttorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás sült sajttorta lelke a krémbe rejtett fahéjas, előzőleg krémesre sütött gyümölcs és a tetejére szórt roppanós morzsa. Zabkeksszel és zabpehellyel készül, így az emésztésnek is jót tesz. Akkor jó, ha sütés után a közepe még remegős marad.

Almás sült sajttorta

Hozzávalók 8 szelethez

Az almához

  • 4 alma
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál fahéj

A tésztához

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

A krémhez

  • 50 dkg tejszínes sajtkrém
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, szeleteld fel, egyengesd el egy tepsiben, forgasd meg fahéjas cukorban, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd meg őket. A sütőt ne kapcsold ki, mert még szükség lesz rá.

A kekszet a zabpehellyel együtt aprítógépben törd morzsásra, majd kanalazd egy edénybe, és keverd el a fűszerekkel. A vajat olvaszd fel, és forgasd ebbe a keverékbe. Az egyharmadát tedd félre, a maradékot pedig egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. A krémhez a sajtkrémet keverd simára a cukrokkal, add hozzá a tojást és a habtejszínt, és simítsd a kekszes alap tetejére. Kanalazd rá a sült almát a fahéjas szaftjával együtt, majd szórd meg a félretett morzsával. Tedd vissza a 180 fokos sütőbe 40 percre. Ez elég ahhoz, hogy a morzsa a tetején ropogósra piruljon, a krém pedig kívül megszilárduljon, belül viszont lágyan remegős maradjon az állaga.

Az alma és a fahéj kettőse egy pufi palacsintában is jól muzsikál.

Pufi, almás-fahéjas palacsinta: keverem-kavarom a tésztája

A hűvös időben mi sem esik jobban egy édes palacsintánál, hát még akkor, ha melegítő fahéjjal és őszi almával készül.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük