Omlós tésztájú almás, pudingos pite: a krémes réteg valami fenséges
Az almás, pudingos pite olyan finom, hogy kár lenne kihagyni, ráadásul minden alkalomra remek választás.

- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Almás pitét sokféleképpen süthetsz, például kétféle töltelékkel: az egyik almás, a másik pudingos. Az már csak ráadás, hogy a tészta rácsos, így még csábítóbb. Fontos, hogy a vajas tésztát gyorsan dolgozd össze, így lesz igazán omlós.
Almás, pudingos pite
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
A vaníliás réteghez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
Az almás töltelékhez
- 1 kg alma
- 18 dkg cukor
- 8 dl víz
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgáját, a cukrot, majd egy-két evőkanál tejfölt. Rugalmas tésztát kell kapnod, majd vedd ketté egyharmad-kétharmad arányban. Csomagold a tésztát folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Amíg a tészta pihen, készítsd el a kétféle tölteléket. A tejet dolgozd simára a pudingporral, a cukorral, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni.
Az almás réteghez a gyümölcsöket hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd lábasba, önts rá öt deci vizet, szórd hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és kevergetve főzd össze 10 perc alatt. A pudingport dolgozd simára három deci vízzel, és forgasd az almás masszához. Forrald össze két perc alatt.
Pihentetést követően a nagyobb tésztát nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál vagy tepsi aljára. Kend rá a vaníliás pudingot, arra pedig az almás masszát. A maradék kis tésztát nyújtsd ki, vágj belőle vékony csíkokat, és rácsozd be a sütit. Kend le tojásfehérjével, mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25 perc alatt szép aranybarnára.
Az almás rétest sem lehet megunni. Ha van néhány szabad órád, a tésztát is készítsd saját magad!
Még több recept