Légies, nagyon gyümölcsös almás piskóta: így nem húzza le a tésztát a sok gyümölcs
Percek alatt összeállíthatod a házias almás piskótát, aminek a tésztája olyan puha, hogy majd elolvad, ahogy beleharapsz.

almas-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskótát minden formában imádjuk, hisz egyszerű, gyorsan elkészíthető és mennyei süti. A vizes, olajos változattal könnyű bánni, ráadásul szép magasra feljön, és meg is tartja a formáját. Tedd izgalmasabbá, ősziesebbé a tésztát, dobd fel fahéjas almával. A tésztába érdemes sütőport is keverni, hogy a sok gyümölcs se húzza le.

Almás piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 db alma
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre, locsold meg kevés citromlével, és szórd meg fahéjjal. A cukrot alaposan, szinte fehéredésig keverd ki a tojásokkal, majd öntsd hozzá a meleg vizet és az olajat. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is, és dolgozd egyneművé a tésztát. 
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe. A tetejét rakd ki a fahéjas almával, és told a sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 35 perc alatt szép aranybarnára. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes kést vagy tűt a tésztába. Ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. 
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Kenwood Titanium Chef Baker konyhai robotgép

Az új Kenwood Titanium Chef Baker számos új funkciót kínál a sütés szerelmeseinek. A konyhai robotgép az erő, a megbízhatóság és az ikonikus dizájn ötvözete, amire minden pillanatban büszke lehet. Az EasyWeigh™ beépített mérleggel az összetevőket gramm pontossággal közvetlenül a keverőtálba mérheti. A cserélhető PopTop™ tetőelem segítségével az Ön ízléséhez és konyhája megjelenéséhez igazíthatja Chef-je színét. 1200W-os ChefMotor™ 10 év garanciával.

Promóció

Ezt is szeretjük