Almás, mákos kevert süti, ami 10 perc alatt elkészül: lehetetlen elrontani
Ez a mákos, kevert süti az almától és a tejföltől fantasztikusan puha lesz.

Almás, mákos kevert süti, ami 10 perc alatt elkészül: lehetetlen elrontani
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az a süti, amibe alma, mák és csoki is kerül, csak finom lehet. Percek alatt lekevered, és a sütési idő sem hosszú. Réges-régi édesség, de máig nagyon népszerű, és semmilyen nehézséget nem okozhat még a legtapasztalatlanabbaknak sem.

Almás-mákos kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tejföl
  • 3 db alma
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet

Mázhoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd rakd hozzá az olajat és a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval és a mákkal, majd forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá laza mozdulatokkal az almát is.
 

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a tésztába szúrt tű már nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Az étcsokit olvaszd fel, add hozzá az olajat, majd gyors mozdulatokkal, széles késsel kend az almás-mákos kevert tetejére.

Ezt is szeretjük