Almás krumplisaláta házi majonézes öntettel - Ezekkel a fűszerekkel lesz igazán finom
Próbáltad már a klasszikus, könnyű, majonézes krumplisalátát almával? Te is rajongani fogsz érte!

Almás krumplisaláta házi majonézes öntettel - Ezekkel a fűszerekkel lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól behűtött, almás krumplisaláta remek választás, ha nem a szokásos köretet kínálnád a húsok mellé, vagy önmagában valami zöldséges fogásra vágysz. Érdemes tálalás előtti nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Az alma igazán különlegessé teszi a hagyományos salátát. Kiadós, így akár mindenki többször is szedhet belőle.

Almás krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 2 db közepes alma
  • 15 dkg majonéz
  • 15 dkg tejföl
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 db lilahagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál porcukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben 15-20 perc alatt. Ha lecsepegett, még melegen pucold meg. Ha kihűl, szeleteld fel. Az almát és a hagymát is hámozd meg, és vágd fel tetszés szerint.

Egy tálban keverd össze a tejfölt, a majonézt, majd szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, és rakd hozzá a kakukkfüvet. Mehet hozzá a citromlé és a porcukor.  Jól keverd össze a masszát, tedd hozzá az almát, a hagymát és a krumplit. Óvatosan forgasd össze, hogy ne törd meg a hozzávalókat. Szórd meg petrezselyemmel vagy zöldhagymával. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíthetsz még rajta. Tedd a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük