Illatos almás kosárkák fahéjjal: egyszerű linzertészta az alapja

A pici almás kosárkák muffinsütőben készülnek, és illatos, fahéjas tölteléket rejtenek.

almas kosarkak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mini méretű almás kosárkák alapja egyszerű linzertészta, az ízük pedig egy jóféle hagyományos almás pitére emlékeztet. Muffinsütőben készülnek, így lesznek olyan kicsik és mutatósak. A tetejüket tetszés szerint díszítheted: van, aki egyszerűen lefedi őket egy tésztalappal, de rácsos mintázatot is varázsolhatsz rájuk.

Almás kosárkák

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • vaj a forma kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 3 alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a cukorral együtt öntsd egy tálba. Morzsold el a kockákra vágott, jéghideg vajjal, lazítsd egy kevés tejföllel, és gyúrd simára. Formázz belőle hengert, amit ossz el kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztarészt vágd 12 egyenlő részre, nyújtófával kicsit lapítsd ki őket, és ezekkel béleld ki a muffinsütő kivajazott mélyedéseit.

 

A töltelékhez az almát hámozd meg, szabadítsd meg a csumájától, és szeleteld fel. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a citromlével, és oszd el a muffinsütőben pihenő tésztákon. A tészta fennmaradó részéből sodorj szalagokat vagy formázz korongokat. Fedd le vele az almás tölteléket, a korongokat szurkáld meg villával vagy vágd be késsel, kend meg a felvert tojássárgájával, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg aranyszínűre pirulnak.

Muffinsütőben sós ropogtatnivalót is készíthetsz.

Ezt is szeretjük