
Illatos almás kosárkák fahéjjal: egyszerű linzertészta az alapja
A pici almás kosárkák muffinsütőben készülnek, és illatos, fahéjas tölteléket rejtenek.


A mini méretű almás kosárkák alapja egyszerű linzertészta, az ízük pedig egy jóféle hagyományos almás pitére emlékeztet. Muffinsütőben készülnek, így lesznek olyan kicsik és mutatósak. A tetejüket tetszés szerint díszítheted: van, aki egyszerűen lefedi őket egy tésztalappal, de rácsos mintázatot is varázsolhatsz rájuk.
Almás kosárkák
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája a kenéshez
- vaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
- 3 alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a cukorral együtt öntsd egy tálba. Morzsold el a kockákra vágott, jéghideg vajjal, lazítsd egy kevés tejföllel, és gyúrd simára. Formázz belőle hengert, amit ossz el kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztarészt vágd 12 egyenlő részre, nyújtófával kicsit lapítsd ki őket, és ezekkel béleld ki a muffinsütő kivajazott mélyedéseit.
A töltelékhez az almát hámozd meg, szabadítsd meg a csumájától, és szeleteld fel. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a citromlével, és oszd el a muffinsütőben pihenő tésztákon. A tészta fennmaradó részéből sodorj szalagokat vagy formázz korongokat. Fedd le vele az almás tölteléket, a korongokat szurkáld meg villával vagy vágd be késsel, kend meg a felvert tojássárgájával, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg aranyszínűre pirulnak.
Muffinsütőben sós ropogtatnivalót is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept