Egyszerű almás kevert süti ropogós mandulával

Bögre is elég lesz a méricskéléshez

Az almás kevertek közül a mandulás az egyik legjobb!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alma az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Rengeteg isteni sütit készíthetsz belőle. A kevert almás pedig az egyik legnépszerűbb, ezt a változatot garantáltan szeretni fogod. A masszába kerülhet még aszalt gyümölcs, csoki, de önmagában is remek élményt nyújt. 

15775491 aa0ff767f666d8d047e2b17242d9c2ca wm

Almás kevert mandulával

Hozzávalók 24 szelethez

  • 70 dkg alma
  • 6 tojás
  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, reszeld le, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd hozzá a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kicsavart almát. Dolgozd a tésztát csomómentesre.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd a masszát egy körülbelül 35x25-ös tepsibe. Szórd meg mandulaforgáccsal, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg 30-35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, biztos, hogy átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

15775501 7fa45c33ef6728cb3a9d980f06a81f75 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük