Egyszerű almás kevert süti ropogós mandulával
Az almás kevertek közül a mandulás az egyik legjobb!
Az alma az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Rengeteg isteni sütit készíthetsz belőle. A kevert almás pedig az egyik legnépszerűbb, ezt a változatot garantáltan szeretni fogod. A masszába kerülhet még aszalt gyümölcs, csoki, de önmagában is remek élményt nyújt.
Almás kevert mandulával
Hozzávalók 24 szelethez
- 70 dkg alma
- 6 tojás
- 3 bögre liszt
- 2 bögre kristálycukor
- 1 bögre étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 citrom
- mandulaforgács
Elkészítés:
Az almát pucold meg, reszeld le, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd hozzá a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kicsavart almát. Dolgozd a tésztát csomómentesre.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd a masszát egy körülbelül 35x25-ös tepsibe. Szórd meg mandulaforgáccsal, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg 30-35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, biztos, hogy átsült. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció