Sütőben párolt almás káposzta: isteni köret sültek mellé
A lila káposzta egyik legjobb felhasználási módja, ha sütőben párolod puhára.

almas-kaposztasalata-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párolt káposzta köretként sokat tesz hozzá a különféle sültekhez. Remekül illik liba, kacsa vagy sertés mellé, és hurkához is tálalhatod. Feldobhatod almával, ízesíteni pedig sokféleképpen lehet, a lényeg, hogy a savanyú és az édes ízek egyensúlyban legyenek, és ne hagyd, hogy a különféle fűszerek elnyomják a káposzta ízét. 

Almás káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej lila káposzta
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 db alma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kömény kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső héját szedd le, a torzsát távolítsd el, és szeld vékony csíkokra. Sózd meg, majd legalább fél óráig hagyd állni. Nyomkodd ki, rendezd a káposztát zsiradékkal kikent tepsibe, tedd hozzá a kisebb darabokra vágott almát, szórd rá a cukrot, a borsot, a köményt. Locsold meg a borral, és forgasd össze. 

Fedd le alufóliával, és 170 fokon párold körülbelül egy órán át, időnként kevergesd meg. Kóstold meg, amennyiben szükséges, rakj még hozzá fűszert. 
Savanyú káposztát is készíthetsz otthon, nagyon egészséges, és az íze is csodás. 

Ezt is szeretjük