Mennyei almás-fahéjas süti: joghurtos kevert tésztából, tortaformában
Ha gyorsan kell csábító édességet készítened, a puha almás-fahéjas süti receptje kapóra jön.

joghurtos-almatorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az almás desszerteket, ezt a könnyű, de mennyei variációt se hagyd ki! A gyorsan összeállítható kevert süti tortaformában csodás látvány, és biztos, hogy az ízével is bárkit leveszel a lábáról. A joghurtnak köszönhetően a tészta a szokásosnál is puhább lesz.  

Almás-fahéjas süti joghurtos tésztából

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 17.5 dkg joghurt
  • 5 db tojás
  • 3 db alma
  • 2.5 dl étolaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki habosra a kétféle cukorral, az olajjal és a joghurttal. A fehérjéket verd fel egy csipet sóval, forgasd a sütőporral és fahéjjal vegyített liszttel felváltva a joghurtos masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe.


Az almákat pucold meg, és szeleteld fel. Csepegtess a gerezdekre citromlevet, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 40 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a masszába egy kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük