Régimódi, kevert almás-diós süti, amit mindig van idő elkészíteni

Az almás-diós süti minden alkalomra jó választás. A szuperegyszerű tészta garantáltan nem szárad ki.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás sütik kivétel nélkül nagyon kedveltek. Az egészséges gyümölcs remek piskótába, tortába, rétesbe és kevert tésztákba is. Utóbbihoz könnyen beszerezheted a hozzávalókat. A tetejére kenhetsz csokimázat, kínálhatsz hozzá vaníliás öntetet, de porcukorral megszórva is nagyon finom.

almas-dios-kevert-recept

Almás-diós süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a kétféle cukrot, és keverd fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, és azzal is dolgozd össze. Mixeld a lisztet, a kisebb darabokra vágott diót, a fahéjat és a sütőport, majd forgasd a tojásos masszához. Keverd csomómentesre a tésztát, végül pedig rakd hozzá a reszelt almát. 

Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 

Képek: Getty Images.

almas-dios-kevert-receptje

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük