Régimódi, kevert almás-diós süti, amit mindig van idő elkészíteni
Az almás-diós süti minden alkalomra jó választás. A szuperegyszerű tészta garantáltan nem szárad ki.
Az almás sütik kivétel nélkül nagyon kedveltek. Az egészséges gyümölcs remek piskótába, tortába, rétesbe és kevert tésztákba is. Utóbbihoz könnyen beszerezheted a hozzávalókat. A tetejére kenhetsz csokimázat, kínálhatsz hozzá vaníliás öntetet, de porcukorral megszórva is nagyon finom.
Almás-diós süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 2 db alma
- 4 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a kétféle cukrot, és keverd fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, és azzal is dolgozd össze. Mixeld a lisztet, a kisebb darabokra vágott diót, a fahéjat és a sütőport, majd forgasd a tojásos masszához. Keverd csomómentesre a tésztát, végül pedig rakd hozzá a reszelt almát.
Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció