
Pompás almás-diós rakott palacsinta
Az almás-diós rakott palacsinta igazi jolly joker, bárhol, bármikor, bárki számára bevethető desszert.

Ha a palacsintákat gazdagon megtöltöd, és egymásra pakolod őket, nemcsak desszertként, hanem főételként is kínálhatod. Annak ellenére, hogy az almás-diós rakott palacsinta hamar eltelít, mindenki szívesen repetázik belőle.

Almás-diós rakott palacsinta
Hozzávalók 8 szelethez
Tészta
- 1,5 bögre tej
- 1 bögre liszt
- fél bögre szódavíz
- 2 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
Töltelék
- 1 kg alma
- 20 dkg dió
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, a vizet, fokozatosan adagold hozzá a lisztet, dobd hozzá a sót. Ha szükséges, szódával tovább lazíthatod a masszát. Takard le, és hagyd a tésztát körülbelül fél óráig pihenni hideg helyen. Azt követően kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
A töltelékhez az almát hámozd meg, aprítsd fel, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Add hozzá a citrom levét, a cukrot, és hintsd meg fahéjjal. Addig főzd, míg a víz elpárolog, az alma pedig kicsit pépes lesz. Ha leveszed a tűzről, keverd hozzá a darabokra vágott diót. Töltsd meg a szósszal a palacsintákat, és rakd őket egymásra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral vagy öntsd le csokival.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció