Ellenállhatatlan áfonyás tejföltorta - Ennél egyszerűbb desszert szinte nincs is
Az áfonyás tejföltorta könnyű, nyári édesség, amit még sütni sem kell.

Ellenállhatatlan áfonyás tejföltorta - Ennél egyszerűbb desszert szinte nincs is
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az áfonyás tejföltortát nem nagy ügy elkészíteni, mégis hatalmas elismerést vívhatsz ki vele. Jóval olcsóbb, mint a krémsajtos változatok. Amennyiben darált kekszet veszel, még gyorsabban végzel a sütikészítéssel. A krém elképesztően könnyű és nem túl édes. Fontos, hogy csatos tortaformát használj, különben nem tudod belőle szépen kiszedni a sütit. A dermesztésre szánj legalább négy órát.


 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 35 dkg tejföl
  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 40 deka áfonya
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet és a vajat keverd össze. Ha nem elég édes, adj hozzá egy-két evőkanál cukrot. Amennyiben morzsálódik, önts még hozzá kevés tejet. Nyomkodd a kekszes masszát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába.

 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a citrom reszelt héját. A tejet kis lángon kezdd melegíteni, és add hozzá a zselatint.  Ha felolvad, húzd le a tűzről. Hagyd egy kicsit hűlni, majd dolgozd a tejfölös masszához. Öntsd a krémet a kekszes alapra, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe egy-két órára.

 

Amikor a tejfölös réteg megdermed, készítsd el a szószt. Tégy egy lábosba 30 deka megmosott, lecsepegtetett áfonyát, keverd hozzá a vizet és a cukrot, majd kis lángon forrald össze pár perc alatt. Ha kihűl, öntsd a torta tetejére, és rakd vissza a hűtőbe még legalább két órára.

Blog.hu ajánló