Pompás csokitorta áfonyával: nem csak szülinapra
Nem kell attól tartanod, hogy ez a csokitorta túlságosan émelyítő. A lágy ganache tökéletes a tészta bevonására.

csokitorta-afonyaval
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

12 divatszabály, amit a brit királyi család nőtagjainak követniük kell: te lennél a helyükben? »

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokitorta minden alkalomra remek választás, évfordulókra, gyerekzsúrokra, de a hétvégi ebéd után is jólesik. Ha nem szereted a túl édes, vajas, nehéz változatokat, akkor ezt kóstold meg. Az alapja levegős tészta, amire könnyed, csokis, tejszínes krém kerül. A fanyar áfonya jó választás a tetejére. 

Csokitorta áfonyával

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 6 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 evőkanál vaj

A tetejére

  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a csokit olvaszd meg vízgőz felett. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá az olvasztott csokoládét, és dolgozd hozzá a sütőporral összeszitált lisztet. Végül óvatosan keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű, kerek sütőformát vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd meg. 
 

A ganache-hoz a tejszínt melegítsd vízgőz felett, ha már forró, darabold bele a csokit. Amint felolvad, add hozzá a vajat, és jól keverd össze. A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be kívülről a csokival. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt halmozz rá áfonyát. 
A csokikrémes-málnahabos torta is mennyei, tükörglazúrral még csábítóbb. 

Ezt is szeretjük