Pompás csokitorta áfonyával: nem csak szülinapra
Nem kell attól tartanod, hogy ez a csokitorta túlságosan émelyítő. A lágy ganache tökéletes a tészta bevonására.

- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A csokitorta minden alkalomra remek választás, évfordulókra, gyerekzsúrokra, de a hétvégi ebéd után is jólesik. Ha nem szereted a túl édes, vajas, nehéz változatokat, akkor ezt kóstold meg. Az alapja levegős tészta, amire könnyed, csokis, tejszínes krém kerül. A fanyar áfonya jó választás a tetejére.
Csokitorta áfonyával
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 10 dkg étcsoki
- 6 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 20 dkg étcsoki
- 2.5 dl tejszín
- 3 evőkanál vaj
A tetejére
- 20 dkg áfonya
Elkészítés:
A tésztához a csokit olvaszd meg vízgőz felett. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá az olvasztott csokoládét, és dolgozd hozzá a sütőporral összeszitált lisztet. Végül óvatosan keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű, kerek sütőformát vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd meg.
A ganache-hoz a tejszínt melegítsd vízgőz felett, ha már forró, darabold bele a csokit. Amint felolvad, add hozzá a vajat, és jól keverd össze. A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be kívülről a csokival. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt halmozz rá áfonyát.
A csokikrémes-málnahabos torta is mennyei, tükörglazúrral még csábítóbb.
Még több recept