Pompás csokitorta áfonyával: nem csak szülinapra
Nem kell attól tartanod, hogy ez a csokitorta túlságosan émelyítő. A lágy ganache tökéletes a tészta bevonására.

csokitorta-afonyaval
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokitorta minden alkalomra remek választás, évfordulókra, gyerekzsúrokra, de a hétvégi ebéd után is jólesik. Ha nem szereted a túl édes, vajas, nehéz változatokat, akkor ezt kóstold meg. Az alapja levegős tészta, amire könnyed, csokis, tejszínes krém kerül. A fanyar áfonya jó választás a tetejére. 

Csokitorta áfonyával

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 6 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 evőkanál vaj

A tetejére

  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a csokit olvaszd meg vízgőz felett. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá az olvasztott csokoládét, és dolgozd hozzá a sütőporral összeszitált lisztet. Végül óvatosan keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű, kerek sütőformát vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd meg. 
 

A ganache-hoz a tejszínt melegítsd vízgőz felett, ha már forró, darabold bele a csokit. Amint felolvad, add hozzá a vajat, és jól keverd össze. A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be kívülről a csokival. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt halmozz rá áfonyát. 
A csokikrémes-málnahabos torta is mennyei, tükörglazúrral még csábítóbb. 

Ezt is szeretjük