5 perces áfonyás bögrés süti: hipergyors és isteni
Ha csak magadnak készítenél egy kis édességet, akkor próbáld ki az áfonyás mikrós-bögrés sütit!
Ehhez a villámgyors, egyszemélyes édességhez tepsire nem, csak egy nagyobb bögrére vagy tűzálló tálkára lesz szükséged. Az áfonyás bögrés süti nem lesz szivacsos, mint a legtöbb mikrós édesség. A puha, piskótaszerű tésztához kínálj fagyit vagy tejszínt, de lekvárral is csodás.
Áfonyás bögrés süti
Hozzávalók 1 személyre
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál áfonya
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi sütőpor
Elkészítés:
Mérd ki egy tálba a lisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ezeket keverd össze. Üsd a bögrébe a tojást, add hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd hozzá a száraz mixet. Keverd az egészet sűrű masszává egy kanállal. Ha csomómentes, szórd bele az áfonyát is.
Rakd az edényt a mikróba, és 900 watton süsd három percig. Ekkor teszteld a sütit tűpróbával. Ha a tészta közepébe szúrt késre nem tapad massza, elkészült, ellenkező esetben süsd még fél percig. Vigyázz, a bögre tűzforró lesz, így egy konyharuhával vagy kesztyűvel vedd ki. Ez a mikrós süti langyosan a legfinomabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció