Ínyenc házi áfonyamártás komolyabb sültekhez: karácsonyi főétel mellé isteni

Csak 15 perc, és kész a fahéjjal, naranccsal ízesített áfonyamártás, ami feldobja a szárazabb húsokat is.

Áfonyamártás-recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fagyasztott áfonyából is csodás, ünnepi szószt készíthetsz. Szárnyasokhoz, vadakhoz és marhához is kitűnő, feltétlenül ott a helye az ünnepi asztalon. Az áfonya nagyon hamar megpuhul, de arra figyelj, hogy ne főzd túl! Érdemes naranccsal és fahéjjal ízesíteni, jól mennek a fanyar gyümölcshöz.

Áfonyamártás recept

Hozzávalók

  • 2 bögre vörös áfonya
  • 0.75 bögre cukor
  • 0.5 bögre narancslé
  • 0.5 bögre víz
  • 1 teáskanál narancshéj
  • 1 db fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a cukrot, a narancs levét, reszelt héját, a fahéjat, a vizet, és kevergetve, kis lángon forrald fel. Főzd öt-tíz percig, amíg az áfonya megpuhul, és pépes lesz. Közben kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá cukrot. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Kínálhatod rögtön, vagy tartsd hűtőszekrényben, több napig is eláll.
Az áfonya sokféle sütibe is kiváló. A legegyszerűbb, ha a puha, omlós muffint dobod fel vele.

Ezt is szeretjük