Puha, fűszeres adventi muffin
Advent első vasárnapja lesz a héten, így itt az ideje valami igazi karácsonyváró süteménynek.
Az alma és a fahéj illata legalább annyira hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a feldíszített fa, illetve szerencsésebb helyeken a hóesés.
A sütemény tetejére szórj magvakat, esetleg diót vagy mogyorót, nagyon jól passzol majd hozzá.
Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 alma
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- só
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Egészen hasonlatos a többi muffin készítéséhez, így, ha abban gyakorlatod van, gyerekjáték az egész. A szárazanyagokat - liszt, egy csipet só, sütőpor, fahéj - keverd össze egy tálban. Egy másik edényben keverd össze a cukrot a vajjal és a tojással, majd - ízlésednek megfelelően - reszeld vagy darabold bele a megmosott, meghámozott almát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha ez megvan, egyesítsd a két tál erőit, fogd a kis papírkosárkákat, tedd őket a formába, önts mindegyikbe a masszából, és az egészet told be a sütőbe körülbelül 15 percre. Mire ez letelik, valószínűleg már karácsonyillat lengi be a konyhát, és még egy finom sütid is van, tehát duplán jól jártál.
A muffinok csodálatos világa
Gyorsan elkészülnek, bármivel készítheted őket, és garantált a siker.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
Omlós sütőtökös muffin
- muffin
- sütemény
Könnyű szilvás muffin
- csokoládé
- édességek