A 7 legfinomabb sajtos és sós sütemény receptje karácsonyra
A sós aprósütemények a karácsony vagy bármely ünnep legkedveltebb ropogtatnivalói.

Dia

	Ropogós kréker	Minek vennél a boltban ropogtatnivalót, amikor otthon is könnyűszerrel összedobhatod, és biztosan finomabb lesz, mint az ipari változat? Készítsd el a tésztát, szórd meg változatos magvakkal, vágd olyan formákra, amilyenekhez épp kedved van, és már sülhet is a finom házi kréker. Az egyszerű receptet itt találod.

Ropogós kréker

Minek vennél a boltban ropogtatnivalót, amikor otthon is könnyűszerrel összedobhatod, és biztosan finomabb lesz, mint az ipari változat? Készítsd el a tésztát, szórd meg változatos magvakkal, vágd olyan formákra, amilyenekhez épp kedved van, és már sülhet is a finom házi kréker. Az egyszerű receptet itt találod.

Dia

	Virslis roló	Az omlós leveles tészta bármilyen nehéz helyzetben megoldást nyújthat. Miután kiengedett, szinte bármivel megtöltve kisütheted, de főtt virslivel megtöltve, majd megsütve igazán finom ropogtatnivaló. Az csak az ízléseden múlik, hogy falatkáknak készíted el, vagy inkább nagyobb roládokat sütsz. Tejfölös-sajtos keverékkel töltve is nagyon finom. Itt találod a sajtos, itt pedig a virslis roló receptjét.

Virslis roló

Az omlós leveles tészta bármilyen nehéz helyzetben megoldást nyújthat. Miután kiengedett, szinte bármivel megtöltve kisütheted, de főtt virslivel megtöltve, majd megsütve igazán finom ropogtatnivaló. Az csak az ízléseden múlik, hogy falatkáknak készíted el, vagy inkább nagyobb roládokat sütsz. Tejfölös-sajtos keverékkel töltve is nagyon finom. Itt találod a sajtos, itt pedig a virslis roló receptjét.

Dia

	Sós, vagy sajtos, vagy magvas perec	Azt, hogy mivel ízesíted, magad döntöd el, mivel azonban vendégeknek készíted, érdemes akár mindhárom ízesítésben is megsütni, pár napig eláll, addig pedig biztosan elfogy, hiszen keresve is nehezen találsz olyat, aki ne szeretné a frissen sült, ropogós perecet. A nem túl bonyolult receptért ide kattints!

Sós, vagy sajtos, vagy magvas perec

Azt, hogy mivel ízesíted, magad döntöd el, mivel azonban vendégeknek készíted, érdemes akár mindhárom ízesítésben is megsütni, pár napig eláll, addig pedig biztosan elfogy, hiszen keresve is nehezen találsz olyat, aki ne szeretné a frissen sült, ropogós perecet. A nem túl bonyolult receptért ide kattints!

Dia

	Pogácsa	Az örök klasszikus, ami minden vendégségben előkerül, nem más, mint a pogácsa. Minimum annyi recept áll belőle rendelkezésre, ahány háztartás van idehaza, a gyors változattól a hajtogatóson át egészen a bonyolultabb, kelt tésztás darabokig. Készítsd tepertővel, krumplival, hagymával, sok-sok sajttal, mindegyik szenzációs lesz. A recepteket a változatok nevére kattintva éred el.	 

Pogácsa

Az örök klasszikus, ami minden vendégségben előkerül, nem más, mint a pogácsa. Minimum annyi recept áll belőle rendelkezésre, ahány háztartás van idehaza, a gyors változattól a hajtogatóson át egészen a bonyolultabb, kelt tésztás darabokig. Készítsd tepertővel, krumplival, hagymával, sok-sok sajttal, mindegyik szenzációs lesz. A recepteket a változatok nevére kattintva éred el.
 

Dia

	Leveles magvas	A leveles tészta előnyeiről már fentebb megemlékeztünk, de nem lehet elégszer leírni, hogy ennél egyszerűbben tényleg finom sütit képtelenség gyártani. Nyújtsd közepesen vastagra a tésztát, kend meg vajjal, szórd meg a kedvenc magvaiddal, szezámmal, mákkal, apróra tört dióval, mandulával, és told be a sütőbe, már készül is az esti ropogtatnivaló!

Leveles magvas

A leveles tészta előnyeiről már fentebb megemlékeztünk, de nem lehet elégszer leírni, hogy ennél egyszerűbben tényleg finom sütit képtelenség gyártani. Nyújtsd közepesen vastagra a tésztát, kend meg vajjal, szórd meg a kedvenc magvaiddal, szezámmal, mákkal, apróra tört dióval, mandulával, és told be a sütőbe, már készül is az esti ropogtatnivaló!

Dia

	Omlós sajtos puffancsok	Ezzel a ropogtatnivalóval egy gond van csak: ha egyszer elkészíted, mindig, mindenki ezt fogja kérni tőled, és sajnos nem tartozik a pár perc alatt összedobható finomságok közé. Azért időnként érdemes rászánnod az időt, a legjobb pedig úgy lesz, ha krémes töltelékkel is felvértezed. A receptjét itt találod.

Omlós sajtos puffancsok

Ezzel a ropogtatnivalóval egy gond van csak: ha egyszer elkészíted, mindig, mindenki ezt fogja kérni tőled, és sajnos nem tartozik a pár perc alatt összedobható finomságok közé. Azért időnként érdemes rászánnod az időt, a legjobb pedig úgy lesz, ha krémes töltelékkel is felvértezed. A receptjét itt találod.

Dia

	Stangli	A jellegzetes, hosszúkás formájú ropogtatnivalónak senki sem tud ellenállni, ráadásul nem is olyan nehéz elkészíteni, mint amilyen finom. Bármilyen feltétet szórhatsz rá, simán sósan is pompás rágcsálnivaló, de valamilyen erősebb ízű sajttal megszórva lesz igazán remek. A receptjét itt találod.

Stangli

A jellegzetes, hosszúkás formájú ropogtatnivalónak senki sem tud ellenállni, ráadásul nem is olyan nehéz elkészíteni, mint amilyen finom. Bármilyen feltétet szórhatsz rá, simán sósan is pompás rágcsálnivaló, de valamilyen erősebb ízű sajttal megszórva lesz igazán remek. A receptjét itt találod.

Ezt is szeretjük
Fotó: